Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Απίστευτη κομπίνα: Αντικαθιστούσαν παυσίπονο πιο ισχυρό από τη μορφίνη με… νερό!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Οι δράστες «τρύπωναν» στα νοσοκομεία και αντικαθιστούσαν το παυσίπονο με νερό, το οποίο εν αγνοία τους χορηγούσαν οι νοσηλευτές στους ασθενείς.

Άφωνη έχει αφήσει την κοινή γνώμη της Αυστραλίας η υπόθεση. Οι άγνωστοι έκλεβαν το πανίσχυρο παυσίπονο fentamyl από την υπηρεσία Πρώτων Βοηθειών της Βικτώρια και για μην τους καταλάβει κανείς, αντικαθιστούσαν το παυσίπονο με… νερό.

Το παυσίπονο fentamyl, είναι μια από τις ισχυρότερες ναρκωτικές ουσίες που χρησιμοποιούν στα νοσοκομεία και χορηγείται σε ασθενείς με ανυπόφορους πόνους. Πρόκειται για οπιούχα ναρκωτική ουσία που είναι τουλάχιστον 100 φορές πιο ισχυρή από τη μορφίνη που, επίσης, χρησιμοποιείται για τους ίδιους λόγους.

Μοιραία, χωρίς να το γνωρίζουν, οι νοσοκόμοι των ασθενοφόρων έδιναν νερό αντί παυσίπονο τους ασθενείς που μετέφεραν στα νοσοκομεία!

Όταν έγινε γνωστό ότι κάποιοι έκλεβαν την ισχυρή αυτή ναρκωτική ουσία, ειδοποιήθηκε αμέσως η αστυνομία.

Σύμφωνα με όσα έχουν ήδη δει το φως της δημοσιότητας, ο άγνωστος ή οι άγνωστοι χρησιμοποιούσαν σύριγγες για να αφαιρέσουν το fentamyl και με τον ίδιο τρόπο το αντικαθιστούσαν με νερό.

Έτσι, χωρίς να μπορούν να το ξεχωρίσουν τα πληρώματα των ασθενοφόρων, το χορηγούσαν για ανακούφιση των ασθενών που μετέφεραν, θέτοντας σε ορισμένες περιπτώσεις σε κίνδυνο τη ζωή τους.

Δύο τραυματιοφορείς απολύθηκαν, ενώ στην υπόθεση αυτή τη στιγμή η αστυνομία εικάζεται ότι εμπλέκονται συνολικά επτά άτομα.

Οι δράστες ήθελαν το fentamyl για να το χρησιμοποιήσουν και να κατασκευάσουν ισχυρές ναρκωτικές ουσίες.
Στις ΗΠΑ, αναμιγνύουν το fentamyl με ηρωίνη και κοκαΐνη φτιάχνοντας έτσι ένα εκρηκτικό κοκτέιλ.

Το Fentanyl, σκότωσε πέρυσι στη Βικτώρια 15 ανθρώπους, σύμφωνα με στοιχεία του πολιτειακού ιατροδικαστή. Πάντως, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή της Πολιτείας, οι 15 θάνατοι δεν σχετίζονται με τις ποσότητες που εκλάπησαν από την Υπηρεσία Πρώτων Βοηθειών, αλλά με παράνομη διακίνηση του πανίσχυρου ναρκωτικού από άλλες πολιτείες. Μάλιστα, όπως αναφέρεται κάποια από 15 θύματα του παυσίπονου γνωρίζονταν μεταξύ τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χτύπημα της ιταλικής αστυνομίας στη μαφία των ναρκωτικών

Τα κιβώτια με μπανάνες έκρυβαν 8 τόνους κοκαϊνης!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε