Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Απίστευτο! Οι Γερμανοί “σοφοί” ζητούν από τη Μέρκελ να μην εφαρμόσει τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής!

Απίστευτο! Οι Γερμανοί “σοφοί” ζητούν από τη Μέρκελ να μην εφαρμόσει τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής!

Με φράσεις όπως «είμαστε παγιδευμένοι» και «θα υποφέρουν τα παιδιά και τα εγγόνια μας» οι Γερμανοί “σοφοί” τάσσονται κατά της τραπεζικής ένωσης και καλούν τον κόσμο να βγει στους δρόμους για να διαμαρτυρηθεί!

Όλα αυτά από διακεκριμένους Γερμανούς οικονομολόγους με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών Ifo του Μονάχου, Χανς Βέρνερ Ζιν. Κάνουν έκκληση στη Γερμανίδα καγκελάριο να μην εφαρμόσει τις αποφάσεις της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής και τους πολίτες να διαμαρτυρηθούν!

Σύμφωνα με σχέδιο του κειμένου έκκλησης το οποίο επικαλείται το περιοδικό Der Spiegel, οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι «η γερμανική οικονομία βρίσκεται σε κίνδυνο», ενώ υποστηρίζουν ότι η κυρία Μέρκελ «αναγκάστηκε» από τους εταίρους της να συναινέσει.

Προειδοποιούν δε ότι η Κεντρική Τράπεζα της Γερμανίας απειλείται με βάρη ύψους 500 δισεκατομμυρίων ευρώ, εάν διαλυθεί η Ευρωζώνη, καθώς προβλέπεται πλέον συλλογική ανάληψη της ευθύνης για τα χρέη των τραπεζών της Ζώνης του ευρώ.

«Είμαστε παγιδευμένοι», τονίζεται στο κείμενο, το οποίο, όπως αναφέρει το περιοδικό, αποτελεί μετεξέλιξη των αντιρρήσεων που εκφράζει εδώ και καιρό ο κ. Ζιν σε συντονισμένη δράση.

«Ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι», αντιτείνουν οι οικονομολόγοι και υποστηρίζουν ότι η απευθείας ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕΜΣ) αλλά και η συζητούμενη εγγύηση των καταθέσεων δεν θα βοηθήσουν να τεθούν υπό έλεγχο τα χρέη και εκτιμούν ότι το γεγονός ότι οι υπερχρεωμένες χώρες αποτελούν πλέον την πλειοψηφία στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα οδηγεί διαρκώς σε νέες πιέσεις και σε διχόνοια μεταξύ των λαών.

«Θα υποφέρουν ακόμη και τα παιδιά και τα εγγόνια μας», επισημαίνουν.

Η φράση αυτή ωστόσο, υποστηρίζει το περιοδικό, απουσιάζει από το τελικό κείμενο της έκκλησης, ενώ και η κριτική προς την κυρία Μέρκελ είναι πιο ήπια. Σε αυτό το κείμενο σημειώνεται μόνο ότι «οι αποφάσεις στις οποίες υποχρεώθηκε η Καγκελάριος κατά την τελευταία Σύνοδο Κορυφής είναι λανθασμένες».

Παραμένει ωστόσο η παραίνεση προς τους πολίτες να διαμαρτυρηθούν στους αιρετούς εκπροσώπους τους, οι οποίοι, τονίζεται, «πρέπει να γνωρίζουν από ποιους κινδύνους απειλείται η οικονομία μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Θα συμφωνήσεις ή θα συνεχίσουμε να σου… βάζουμε γκολ;” – Όλο το παρασκήνιο της ολονύχτιας Συνόδου Κορυφής

Ο πραγματικός νικητής ήταν η Merkel

Μπαρόζο:Παίζουν με την φωτιά όσοι μιλούν για νικητές και ηττημένους!

Eurogroup: Στις 20 Ιουλίου υπογράφουν το μνημόνιο της Ισπανίας

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε