Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Απίστευτο: Ψευδο-υπουργοί των κατεχομένων έχουν Κυπριακά Διαβατήρια!

Και όμως δεν αναγνωρίζουν την Κυπριακή Δημοκρατία αλλά ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο ως Κύπριοι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας
Συνέχεια στις αποκαλύψεις για μέλη της λεγόμενης κυβέρνησης στα κατεχόμενα που είναι κάτοχοι διαβατηρίων της Κυπριακής Δημοκρατίας, δίδει σήμερα η εφημερίδα Γενί Ντουζέν.
 
Με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις του λεγόμενου «υπουργού» εξωτερικών, Χουσεΐν Οζγκιουργκιούν στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση κατά τη συνάντησή του με μέλη της επιτροπής εξωτερικών, ότι 100,000 περίπου Τ/κ, κυρίως νέοι, είναι κάτοχοι διαβατηρίου της Κυπριακής Δημοκρατίας, η εφημερίδα (που πρόσκειται στο Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό κόμμα) είχε δημοσιεύσει χθες αυτούσιο το έγγραφο του Τμήματος Αρχείου Πληθυσμού της Κυπριακής Δημοκρατίας που αποδεικνύει ότι και ο Οζγκιουργκιούν είναι κάτοχος κυπριακού διαβατηρίου.
 
Δηλαδή ενώ δεν αναγνωρίζουν την Κυπριακή Δημοκρατία είναι κάτοχοι των διαβατηρίων μας και απολαμβάνουν όλα τα προνόμια. Δηλαδή μπορούν άνετα να μπαινοβγαίνουν σε χώρες της ΕΕ χωρίς πολλούς ελέγχους ενώ με τα τουρκικά διαβατήρια θα χρειάζονταν ακόμη και βίζα.
 
Σήμερα, η εφημερίδα επανέρχεται δημοσιεύοντας και πάλι αυτούσια τα έγγραφα που δείχνουν ότι διάφοροι «υπουργοί» είναι κάτοχοι διαβατηρίων της Κυπριακής Δημοκρατίας. Συγκεκριμένα, τα έγγραφα αφορούν 4 ψευδό-υπουργόυς, τον «υπουργό» δημοσιονομικών Ερσίν Τατάρ, τον «υπουργό» οικονομικών και ενέργειας Σουνάτ Ατούν, τον «υπουργό» παιδείας, νεολαίας και αθλητισμού Κεμάλ Ντουρούστ και τον «υπουργό» υγείας Αχμέτ Κασίφ.
 
Η εθνικιστική εφημερίδα Βολκάν αναφέρεται σήμερα στο ίδιο θέμα, γράφοντας ότι υπεύθυνος για τη διαρροή των εγγράφων αυτών στα ΜΜΕ, είναι ο Ασίμ Ακάνσοϊ, ΓΓ του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος, ο οποίος είχε διατελέσει διευθυντής του προσωπικού γραφείου του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, όταν ήταν «πρόεδρος».
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε