Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Απίστευτο! Τάρανδοι για… delivery στην Ιαπωνία [vid]

Απίστευτο! Τάρανδοι για… delivery στην Ιαπωνία [vid]

Ο Αη Βασίλης που δεν αποχωρίζεται τον αγαπημένο του τάρανδο αποφάσισε να του αναθέσει… να βοηθήσει κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου ένα υποκατάστημα της αλυσίδας Domino’s Pizza στην παράδοση πίτσας στις απομακρυμένες περιοχές της χιονισμένης βόρειας Ιαπωνίας.

Αν και το άκουσμα της ιδέας προκαλεί σε κάποιους χαμόγελα αλλά σε κάποιους άλλους προβληματισμό, το σχέδιο εξετάζεται με τη μέγιστη σοβαρότητα.

Η αλυσίδα πίτσας ανακοίνωσε ότι 20 τάρανδοι εκπαιδεύονται κατά ζεύγη ώστε να παραδίδουν την πίτσα ζεστή και ολόφρεσκη χωρίς καθυστέρηση παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες. Τον χειμώνα, όλοι οι δρόμοι καλύπτονται από χιόνι και ένα μέρος της οικονομίας του νησιού αντιμετωπίζει προβλήματα. Οι επαγγελματίες που μετακινούνται με δίκυκλα, όπως οι διανομείς πίτσας, υποφέρουν ιδιαίτερα από τον σκληρό χειμώνα.

Εκπαιδευτές γυμνάζουν τους τάρανδους για τις ανάγκες του καταστήματος στο νησί Χοκάιντο, στο βόρειο άκρο της Ιαπωνίας, όπου οι μετεωρολογικές υπηρεσίες αναμένουν ένα ασυνήθιστο κύμα ψύχους με αρκετές χιονοπτώσεις Αρκετοί τρόποι παράδοσης εξετάζονται από την αλυσίδα, όπως για παράδειγμα η πρόσδεση μικρής καρότσας στον τάρανδο, πάνω στην οποία θα επιβαίνει ο διανομέας με το φαγητό και ένα GPS. Τα ζώα θα συνοδεύονται από τον διανομέα σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής, ενώ το GPS θα επιτρέπει στο κατάστημα να γνωρίζει τις μετακινήσεις ανά πάσα στιγμή.

“Αν τρέχουν κανονικά, θα μπορούν να πηγαίνουν γρήγορα με ταχύτητα 80 χλμ. την ώρα”, δήλωσε ένας εκπαιδευτής.

Η εταιρία ανάρτησε στο YouTube και βίντεο που δείχνει τις τελευταίες δοκιμές.

Στελέχη της εταιρίας αναφέρουν ότι συνεργάζονται με Κέντρο Έρευνας στο Χοκάιντο για να εξασφαλιστεί η προστασία των ζώων, των πρώτων που έφθασαν στο νησί από τη Φινλανδία τα τελευταία 25 και πλέον χρόνια.

Το κατάστημα ανακοίνωσε ότι κατέγραψε αύξηση στις on line παραγγελίες αλλά δεν διευκρίνισε αν θα τηρήσει την πολιτική της Domino’s Pizza να προσφέρει στους πελάτες δωρεάν την πίτσα, αν αυτή δεν παραδοθεί μέσα σε 30 λεπτά από την ώρα της παραγγελίας. Ο ασυνήθιστος τρόπος παράδοσης κοστίζει 300.000 γεν (2.500 ευρώ) ανά τάρανδο για όλη την εορταστική περίοδο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε