Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Απίστευτο βίντεο – Διμοιρία Αμερικανών πέφτει σε ενέδρα Ταλιμπάν – Ολόκληρη η μάχη στην κάμερα

Είναι από τα σπάνια βίντεο, καταγεγραμμένο από την κάμερα που φέρει στο κράνος του ένας Αμερικάνος στρατιώτης. Το περιστατικό συνέβη στο Αφγανιστάν στην επαρχία Πανζβάι.

Διμοιρία, περιπολεί κάτω από τον καυτό ήλιο. Ετοιμάζονται να μπουν σε ένα χωριό. Μόλις διασχίζουν μια γέφυρα και ενώ βρίσκονται σε απόσταση μερικών μέτρων από τα πρώτα σπίτια, δέχονται σφοδρό πυρ, από ομάδα Ταλιμπάν, καλά καμουφλαρισμένη.

Οι άριστα εκπαιδευμένοι στρατιώτες αντιδρούν επαγγελματικά. Μετά τον πρώτο αιφνιδιασμό ανασυντάσσονται και απαντούν. Αφού εντοπίσουν από που έρχονται τα εχθρικά πυρά, αναλαμβάνει δράση ο βομβιδοβολιτής. “Έχει χτυπήσει κανείς;” ακούγεται η φωνή του επικεφαλής. Μόλις λαμβάνει αρνητικές απαντήσεις και διαπιστώνει ότι όλη η ομάδα του είναι καλά διατάζει “πυρ”
Η άνδρες της διμοιρίας καλύπτουν τον βομβιδοβολιτή ο οποίος οπλίζει, βγαίνει από την κρυψώνα του και πυροβολεί.

Κάποια στιγμή εντοπίζουν πίσω από ένα τοίχο κάποιους Ταλιμπάν. Ο βομβιδοβολιτής αδυνατεί να πυροβολήσει προς τα εκεί και ενημερώνει τους συναδέλφους του να τον καλύψουν γιατί θα βγει να ρίξει χειροβομβίδα. Την ίδια στιγμή ο διμοιρίτης διαπιστώνει, ότι κάποιος από την ομάδα του έχει τραυματιστεί και εναγωνίως φωνάζει ότι χρειάζονται νοσοκόμο. Παρακολουθήστε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες πολεμούν. Καυτός ήλιος που λιώνει σίδερα και μέσα στους θάμνους που καλύπτονται οι φαντάροι, σμήνος οι σφήκες. Πετούν γύρω τους και τους τσιμπούν. Στην ένταση της μάχης η αδρεναλίνη δεν τους αφήνει να νιώσουν το παραμικρό…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΟ www.onalert.gr

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε