Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Από Δευτέρα η ανταλλαγή κρατουμένων μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς

Μητέρες κρατουμένων ζητούν με κλάματα την απελευθέρωσή τους
Μητέρες κρατουμένων ζητούν με κλάματα την απελευθέρωσή τους

Το πρώτο στάδιο της ιστορικής απόφασης  για την ανταλλαγή αιχμαλώτων θα μπει σε εφαρμογή τη Δευτέρα αφήνοντας την ίδια ώρα ευχαριστημένη την Τουρκία.

Οι τελευταίες πινελιές ωστόσο στη συμφωνία ανταλλαγής θα μπουν σήμερα από μία μια υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία του παλαιστινιακού κινήματος με αρχηγό τον Χάλεντ Μεσάαλ, τον επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς, που θα φτάσει στο Κάιρο.

Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου εξέφρασε την ικανοποίησή του για την “καλή συμφωνία” που θα οδηγήσει στην απελευθέρωση του Γκιλάντ Σαλίτ, του γαλλοϊσραηλινού στρατιώτη που είναι όμηρος της Χαμάς από το 2006, και στην αποφυλάκιση περίπου χιλίων παλαιστινίων κρατουμένων.

Σκίτσο του νεαρού στρατιώτη που κρατείται στη Γάζα

“Πρόκειται για μια θετική εξέλιξη που μειώνει την πίεση” στη Μέση Ανατολή, υπογράμμισε ο υπουργός προσθέτοντας πως “η Τουρκία είναι έτοιμη να συμβάλει σε κάθε ειρηνική προσπάθεια που θα επιτρέψει να ξαναβρούν τις οικογένειές τους άνθρωποι που έχουν απομακρυνθεί από τους οικείους τους”, είτε πρόκειται για τον ισραηλινό στρατιώτη είτε για τους παλαιστίνιους κρατουμένους.

Ο Νταβούτογλου υπογράμμισε πως ο εξόριστος αρχηγός της Χαμάς, ο Χάλεντ Μεσάαλ, τον κάλεσε στο τηλέφωνο για να τον ενημερώσει για τη συμφωνία.

Διαβάστε επίσης: Ιστορική συμφωνία Ισραήλ-Χαμάς – Απελευθερώνεται Ισραηλινός όμηρος και χιλιάδες Παλαιστίνιοι

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε