Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Από γης και αέρος προσπαθούν να ψύξουν τους αντιδραστήρες – Νέες εικόνες καταστροφής από το τσουνάμι

– Πως το νερό κατάπιε το λιμάνι Μιγιάκο – Δείτε το νερό να παρασύρει κτίρια και να φτάνει εως τον 2ο όροφο!
– Ραδιενεργό νέφος μεταφέρεται στον Ειρηνικό Ωκεανό – Χιονίζει σε όλη την χώρα ενώ τελειώνουν τα τρόφιμα
– Μεταφέρουν καλώδια ηλεκτρισμού στην Φουκουσίμα – Ρίχνουν νερό και με κανόνι εκτόξευσης νερού
Eνα ακόμα βίντεο που κόβει την ανάσα μετέδωσε το BBC. Τραβήχτηκε την ώρα που το καταστροφικό τσουνάμι κατάπινε το λιμάνι Μιγιάκο. Οι εικόνες είναι για ακόμα μια φορά συγκλονιστικές.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ


Oι αγωνιώδεις προσπάθειες στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα

Για αρκετές ώρες τα ελικόπτερα προσπαθούσαν με θαλασσινό νερό να ψύξουν τους αντιδραστήρες στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, προκειμένου να αποφευχθεί η τήξη των πυρήνων των αντιδραστήρων, που έχουν υπερθερμανθεί, μετά τη βλάβη στο σύστημα ψύξης, που προκλήθηκε από τον καταστροφικό σεισμό και το τσουνάμι που ακολούθησε.
Τα δύο ελικόπτερα περιέλουσαν, με ποσότητες θαλασσίου ύδατος και βορίου, την υπερθερμασμένη δεξαμενή των χρησιμοποιημένων πυρηνικών καυσίμων του αντιδραστήρα 3.
Στη μάχη έριξαν και φορτηγά του στρατού αλλά αυτό αποδέιχθηκε ιδιαίτερα δύσκολο αφού τα ποσοστά ραδιενέργειας γύρω από τον αντιδραστήρα είναι ιδιαίτερα υψηλά.

Βορειοδυτικός θα πνέει, ο άνεμος πάνω από τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα και θα κινείται προς τον Ειρηνικό ωκεανό.

Την Τρίτη η ραδιενέργεια στη πρωτεύουσα Τόκιο μετρήθηκε 10 φορές πάνω από το συνηθισμένο, αλλά χωρίς να απειλεί την υγεία των κατοίκων.
 

 
Εν τω μεταξύ παραμένουν στο χώρο του εργοστασίου και περίπου 50 εργάτες που επιχειρούν να εμποδίσουν την έκρηξη των 6 αντιδραστήρων του πυρηνικού σταθμού. Ηδη μεταφέρθηκε από το Τόκιο ειδικό πυροσβεστικό όχημα εφοδιασμένο με κανόνι εκτόξευσης νερού, που όπως ανακοίνωσε η αστυνομία την Πέμπτη, θα αρχίσει τις στοχευμένες ρίψεις ποσοτήτων ύδατος, στα επικίνδυνα σημεία των αντιδραστήρων, τις επόμενες ώρες.
 
Εν τω μεταξύ και η ιδιοκτήτρια εταιρεία του πυρηνικού σταθμού ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι μετέφερε αγωγό ηλεκτρικού ρεύματος υψηλής τάσεως προκειμένου να επιτύχει την επαναλειτουργία των αντλιών ύδατος, εντός των αντιδραστήρων που εξασφαλίζουν τον έλεγχο της θερμοκρασίας ώστε να αποφευχθεί η τήξη των εμπλουτισμένων ράβδων ουρανίου και η ανεξέλεγκτη αλυσιδωτή διάσπαση.
 
Παραμένει πάντως αδιευκρίνιστο αν τελικά έχει καταστραφεί το προστατευτικό κέλυφος των αντιδραστήρων, που προστατεύει από τη διαρροή ραδιενεργού υλικού, ή αν η έκλυση ραδιενέργειας μέχρι τώρα οφείλεται στους ραδιενεργούς ατμούς που εκτονώθηκαν στην ατμόσφαιρα.
 
Πάντως η πρεσβεία των ΗΠΑ κάλεσε τους αμερικανούς πολίτες που ζουν στην Ιαπωνία να μην πλησιάζουν σε ακτίνα τουλάχιστον 80 χιλιομέτρων την περιοχή της Φουκουσίμα.
 
Αξιωματούχοι της διαχειρίστριας εταιρείας δήλωσαν επίσης, ότι τα επίπεδα της ραδιενεργούς ακτινοβολίας στον πυρηνικό σταθμό της επαρχίας Νταίιτσι, που απέχει περίπου 240 χιλιόμετρα από το Τόκιο, διαρκώς και μειώνονται.
 

Τώρα οι αρχές δίνουν μάχη και για τους άστεγους που ειναι αντιμέτωποι με το κρυο αφού εδώ και δύο μέρες το χιόνι που πέφτει στην Ιαπωνία δυσκολεύει ακόμη πιο πολύ την κατάσταση. Σχολεία και κλειστά γήπεδα έχουν μετατραπή σε κέντρα φιλοξενείας και με κάθε τρόπο προσπαθούν κρατήσουν τους χώρους ζεστούς για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Διαβάστε επίσης:

Σε 4.314 ανέρχεται ο επιβεβαιωμένος αριθμός των νεκρών στην Ιαπωνία
Οι 4 πληγές της Ιαπωνίας: Ο σεισμός, το τσουνάμι, η πυρηνική απειλή και τώρα ο χιονιάς
Τρέμουν το ραδιενεργό νέφος – Μετρήσεις ραδιενέργειας σε κάθε αεροπλάνο που επιστρέφει από την Ιαπωνία! 
Εμπάργκο εισαγωγών στα τρόφιμα εξ Ιαπωνίας από την Ιταλία
Τώρα, ελέγχει τα πυρηνικά της εργοστάσια και η Μαδρίτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ NEWSIT ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΑΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε