Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Από θαλάσσης η τροφοδοσία της Μιζουράτα – Το “ΝΑΤΟ” θα κάνει τα πάντα για να προστατέψει τους κατοίκους

REUTERS
Το ΝΑΤΟ “θα κάνει τα πάντα” για την προστασία των κατοίκων της Μιζουράτα. Οι δυνάμεις των αντικαθεστωτικών θα αναλάβουν την από θαλάσσης τροφοδοσία της πολιορκημένης πόλης.
Η Ατλαντική Συμμαχία ανακοίνωσε σήμερα ότι “θα κάνει τα πάντα για να προστατεύσει τους αμάχους ” της Μιζουράτα, ενώ στο Παρίσι, ο υπουργός Άμυνας Ζεράρ Λονγκέ ανακοίνωσε ότι στο εξής οι αντικαθεστωτικοί θα αναλάβουν την τροφοδοσία της πολιορκημένης από τις καθεστωτικές δυνάμεις της Λιβύης πόλης από θαλάσσης.
 
Η κατάσταση στη Μιζουράτα “δεν μπορεί να συνεχισθεί”, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Αλέν Ζιπέ προσθέτοντας ότι θα απευθυνθεί για το θέμα στον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ.
 
“Η Μιζουράτα βρίσκεται σε μία κατάσταση που δεν μπορεί να συνεχισθεί και θα συνομιλήσω για το θέμα σε λίγες ώρες με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ” Αντερς Φογκ Ράσμουσεν, δήλωσε ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών στο ραδιοφωνικό δίκτυο France Info.
 
Ο στρατιωτικός επικεφαλής των λιβυκών αντικαθεστωτικών δυνάμεων εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του ΝΑΤΟ, κατηγορώντας το ότι “αφήνει τους κατοίκους της Μιζουράτα να πεθαίνουν” υπό τα πυρά των δυνάμεων του Μουάμαρ Καντάφι.
 
Παραδεχόμενος ότι υπάρχει κίνδυνος καθήλωσης στη λιβυκή κρίση, ο Αλέν Ζιπέ δήλωσε ότι ο διεθνής συνασπισμός δεν εντέλλεται να επιδιώξει την ανακατάληψη εδαφών.
 
“Ζητήσαμε επισήμως να μην υπάρχουν παράπλευρες απώλειες στον άμαχο πληθυσμό, αυτό καθιστά τις επεμβάσεις δυσκολότερες διότι οι δυνάμεις του Καντάφι έχουν καταλάβει καλά την κατάσταση και έχουν την τάση να πλησιάζουν τον άμαχο πληθυσμό”, είπε.
 
“Υποστηρίζουμε όλες τις προσπάθειες του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου, πρέπει και αυτό επίσης να οργανωθεί. Τελικά, ό,τι συμβεί επί του πεδίου εξαρτάται από αυτούς. Βρισκόμαστε εκεί για να προστατεύσουμε τον άμαχο πληθυσμό και όχι για να καταλάβουμε εδάφη”, επέμεινε ο Αλέν Ζιπέ, επαναλαμβάνοντας ότι είναι αναγκαία η επίτευξη πολιτικής λύσης στη Λιβύη, αναγνωρίζοντας εμμέσως ότι η διεθνής στρατιωτική δράση δεν αρκεί για να πείσει τον Μουάμαρ Καντάφι να εγκαταλείψει την εξουσία.
 
 
Η Ιορδανία απέστειλε ένα μαχητικό της αεροσκάφος σε ευρωπαϊκή αεροπορική βάση για να συμμετάσχει στις επιχειρήσεις για την επιβολή της ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη Λιβύη και να προστατεύσει τις πτήσεις με ανθρωπιστικό υλικό από τη χώρα, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Νάσερ Τζουντέχ.
 
Η εφημερίδα The Jordan Times έγραψε ότι ο Τζουντέχ δήλωσε πως ένα μαχητικό αεροσκάφος της Βασιλικής Ιορδανικής Αεροπορίας προσγειώθηκε στη βάση πριν από δύο ημέρες χωρίς να διευκρινίσει τον συνολικό αριθμό των μαχητικών που έχουν αποσταλεί.
 
Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Petra μετέδωσε ότι ο Τζουντέχ είπε στην εφημερίδα ότι η Ιορδανία προσφέρει “λογιστική υποστήριξη για την επιβολή της ζώνης απαγόρευσης των πτήσεων που αποφασίστηκε από τα Ηνωμένα Έθνη”.
 
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε