Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Από την Ιταλία εστάλησαν τελικά τα δέματα βόμβες

«Τα δύο κουτιά εστάλησαν από την Ιταλία», τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ιλ Τζορνάλε» ο Ιταλός υφυπουργός Εσωτερικών, Αλφρέντο Μαντοβάνο, αναφερόμενος στα πακέτα, που εξεράγησαν χθες στη Ρώμη.

Διευκρινίζει, δε, πως τα δύο δέματα «είναι παρόμοια. Αυτός ο τρόπος δράσης του αναρχικού χώρου, άλλωστε, δεν αποτελεί κάτι το καινούριο. Το ότι βρισκόμαστε κοντά στα Χριστούγεννα, προσφέρει και περισσότερη δημοσιότητα, μέσω των μέσων ενημέρωσης».

Σχετικά με την εμπλοκή ατόμων από την Ελλάδα, ο Ιταλός υφυπουργός Εσωτερικών σημειώνει ότι «αυτές οι ομάδες ανταλλάσσουν πληροφορίες, επικοινωνούν, έχουν δημιουργήσει ένα αρκετά ρευστό δίκτυο». Εκτιμά ότι οι πιο πιθανοί στόχοι «είναι οι φυλακές, τα κέντρα στα οποία οδηγούνται οι λαθρομετανάστες πριν την απέλαση και όσοι ασχολούνται με την αγορά της εργασίας».

Ο Αλφρέντο Μαντοβάνο, προσπαθώντας να ερμηνεύσει τις δύο επιθέσεις, που σημειώθηκαν στις πρεσβείες της Χιλής και της Ελβετίας, δηλώνει ότι «ο χώρος της αναρχίας στο εσωτερικό του έχει πολλές διαφοροποιήσεις. Oπως σε όλες τις διασπασμένες πραγματικότητες, υπάρχει ανταγωνισμός. Πράξεις σαν τις χθεσινές αντιστοιχούν, περίπου, σε ένα μήνυμα ύπαρξης. Σα να θέλουν να πουν: Μη ξεχνάτε ότι ακόμη υπάρχουμε. Είναι και ένας τρόπος στρατολόγησης, για να σταλούν μηνύματα σε όποιον είναι έτοιμος να πλησιάσει τον χώρο αυτό».

Σχετικά, τέλος, με τα μέτρα ασφαλείας, που έχουν υιοθετηθεί από τις ξένες πρεσβείες, ο Ιταλός υφυπουργός τονίζει πως «οι πρεσβείες έχουν αυξήσει σημαντικά το όριο επιφυλακής τους. Το καταλαβαίνουμε από την επαφή τους με την αστυνομία. Επειδή βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα δίκτυο, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το στοιχείο της έκπληξης, αλλά εργαζόμαστε πυρετωδώς και η λογική των επιθέσεων, ακόμη κι αν είναι εγκληματική, ακλουθεί μια διαδικασία δράσης, την οποία γνωρίζουμε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αστυνομοκρατούμενη η Ρώμη τις ημέρες των Χριστουγέννων – Οι ιταλοί αναρχικοί και ο Λ. Φούντας

Δεν έφυγαν από την Ελλάδα τα δέματα βόμβες στη Ρώμη – Ανέλαβαν αναρχικοί την ευθύνη

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε