Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Από την Συρία στα Ηλύσια Πεδία – Συνάντηση Σαρκοζί με τους γάλλους δημοσιογράφους

Από την Συρία στα Ηλύσια Πεδία – Συνάντηση Σαρκοζί με τους γάλλους δημοσιογράφους

Οι Γάλλοι δημοσιογράφοι Εντίτ Μπουβιέ και Ουίλιαμ Ντανιέλς, που μεταφέρθηκαν χθες το βράδυ από την συριακή πόλη Χομς στο Λίβανο, επιβαίνουν πλέον σε αεροπλάνο που κατευθύνεται στο Παρίσι, όπου θα γίνουν δεκτοί από τον πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί στις 19:00 ώρα Ελλάδας, ανακοίνωσε η γαλλική Προεδρία.

Το αεροπλάνο τους απογειώθηκε από τη Βηρυτό νωρίς σήμερα το απόγευμα και θα προσγειωθεί στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Βιλακουμπλέ, κοντά στο Παρίσι.

“Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα δεχτεί απόψε την δημοσιογράφο Εντίτ Μπουβιέ και τον φωτογράφο Ουίλιαμ Ντανιέλς”, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Μεγάρου των Ηλυσίων. “Η άφιξή τους στη στρατιωτική αεροπορική βάση Βιλακουμπλέ (κοντά στο Παρίσι), αναμένεται να πραγματοποιηθεί γύρω στις 19:00 (ώρα Ελλάδας), διευκρίνισε.

Το Υπουργείο Εξωτερικών είχε νωρίτερα αναφέρει ότι οι δύο δημοσιογράφοι θα πρέπει να φθάσουν στο Παρίσι σήμερα “αργά το απόγευμα”, αφότου έλαβαν το πράσινο φως από τους γιατρούς.

Ένας εκπρόσωπος της Πρεσβείας της Γαλλίας στο Λίβανο, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο νωρίτερα σήμερα το απόγευμα ότι το αεροπλάνο απογειώθηκε από τη Βηρυτό, “με επιβάτες τους δύο δημοσιογράφους”.

Σύμφωνα με ένα φωτογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου, δύο ασθενοφόρα συνοδευόμενα από αρκετά οχήματα 4×4 έφθασαν έως τη σκάλα του επίσημου γαλλικού αεροπλάνου, ενώ δεν επετράπη η πρόσβαση στον Τύπο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε