Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Από την απεργία πείνας στη… δισκοπάθεια – Στο νοσοκομείο η Τιμοσένκο

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Στο νοσοκομείο του Χαρκίβ μεταφέρθηκε το πρωί της Τετάρτης η φυλακισμένη πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Γιούλια Τιμοσένκο.

Η Τιμοσένκο έκανε τον τελευταίο καιρό απεργία πείνας αλλά δεν είναι αυτός ο λόγος της μεταφοράς της στο νοσοκομείο. Όχι επίσημα τουλάχιστον. Όπως έγινε γνωστό, η «ωραία Γιούλια» μπήκε στο νοσοκομείο με προβλήματα δισκοπάθειας για να υποβληθεί σε θεραπεία.

“Κατά τη διακομιδή της η κρατούμενη δεν διατύπωσε κανένα παράπονο ούτε προέβη σε δήλωση. Η κατάσταση της υγείας της δεν επιδεινώθηκε τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με τους γιατρούς” ανακοινώθηκε.

Η Τιμοσένκο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο συνοδεία αυτοκινητοπομπής, αποτελούμενη από ένα ασθενοφόρο και οχήματα της ουκρανικής αστυνομίας

“Για την αποκατάσταση της υγείας θα μεριμνήσει ο γιατρός της γερμανικής κλινικής Charity Λουτς Χαρμς μαζί με Ουκρανούς γιατρούς”, επισήμαναν οι σωφρονιστικές υπηρεσίες.

Είκοσι λεπτά νωρίτερα παρόμοια αυτοκινητοπομπή είχε αναχωρήσει από τη φυλακή της ίδιας πόλης στην ανατολική Ουκρανία όπου κρατείται η Τιμοσένκο, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Unian.
Ένας από τους δικηγόρους της Τιμοσένκο, ο βουλευτής Σεργκούι Βλασένκο, είπε ότι έχει άδεια να δει την πελάτισσά του αύριο Πέμπτη.

Η κόρη της, η Ευγενία Τιμοσένκο, δήλωσε χθες ότι η μητέρα της δέχτηκε να εισαχθεί στο νοσοκομείο σήμερα υπό τον όρο ότι θα αναλάβει την περίθαλψή της Γερμανός γιατρός που εστάλη από νοσοκομείο του Βερολίνου.

Ο θεράπων γιατρός της Τιμοσένκο, ο Γερμανός Λουτς Χαρμς, θα τη βοηθήσει να επανέλθει από την απεργία πείνας που ξεκίνησε από τις 20 Απριλίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη βία που υφίσταται όπως δηλώνει, είχε διευκρινίσει η κόρη της, μετά την επίσκεψη που έκανε στη μητέρα της στη φυλακή.

Πρωτοπόρος της πορτοκαλί επανάστασης στην Ουκρανία το 2004, η Τιμοσένκο φυλακίστηκε τον Αύγουστο του 2011 και καταδικάστηκε τον Οκτώβριο σε επταετή κάθειρξη για κατάχρηση εξουσίας. Η ίδια κατήγγειλε τη δίκη αυτή ως μια προσωπική εκδίκηση του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς, ο οποίος εξελέγη το 2010.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σταματάει την απεργία πείνας η Τιμοσένκο την Τετάρτη

Αναβάλει σύνοδο κορυφής το Κίεβο λόγω Τιμοσένκο – Η ίδια αρνείται να πάει στο νοσοκομείο

Ζητούν από την UEFA να μεταφέρει τον τελικό του Euro στη Βαρσοβία ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την Τιμοσένκο

Η Τιμοσένκο δέχθηκε να την δει Γερμανός γιατρός

“Σώστε την μητέρα μου! Ανησυχώ” – Έκκληση της κόρης της Γιούλιας Τιμοσένκο

Δεν θα πάει Ουκρανία για το Euro ο Μπαρόζο λόγω Τιμοσένκο!

Μέρκελ: Δεν πάω στην Ουκρανία αν δεν αποφυλακιστεί η Τιμοσένκο

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε