Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Αποδοκίμασαν τον Μπαν Κι Μουν οπαδοί του Καντάφι στην Αίγυπτο

ΦΩΤΟ REUTERS

Ο στρατός και η αστυνομία παρενέβησαν και ο κ. Μπαν επέστρεψε χωρίς κανένα άλλο πρόβλημα στην έδρα του Αραβικού Συνδέσμου.

Αποδοκιμάστηκε σήμερα από οπαδούς του Καντάφι στην Αίγυπτο ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ κ. Μπαν Κι Μουν, όταν επιχείρησε να επισκεφθεί την πλατεία Ταχρίρ.

Περίπου 50 οπαδοί του συνταγματάρχη Καντάφι παρουσίασαν συνθήματα εναντίον του επικεφαλής του ΟΗΕ, τραγουδώντας “Κάτω, Κάτω οι ΗΠΑ, Λιβύη, Λιβύη” σηκώνοντας σημαίες της Λιβύης και εκφράζοντας την διαμαρτυρία τους στην 15μελή αντιπροσωπεία του συνόδευε τον ΓΓ του ΟΗΕ.

Ο στρατός και η αστυνομία παρενέβησαν και ο κ. Μπαν επέστρεψε χωρίς κανένα άλλο πρόβλημα στην έδρα του Αραβικού Συνδέσμου όπου πραγματοποίησε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα κ. Αμρ Μούσα.

Κατά την συνάντηση αυτή, ο κ. Μούσα επανέλαβε τις επιφυλάξεις των αραβικών κρατών για τις παράπλευρες απώλειες αμάχων στις αεροπορικές επιθέσεις της Δύσης κατά του Καντάφι.

Να σημειωθεί ότι χθες οπαδοί του Καντάφι με συνοδεία δύο εκπροσώπων του καθεστώτος του λίβυου συνταγματάρχη, επιχείρησαν να καταλάβουν τα γραφεία της Αντιπροσωπείας της χώρας τους που τώρα ελέγχεται από την πλευρά των εξεγερθέντων αλλά απωθήθηκαν από τον αιγυπτιακό στρατό ο οποίος έκλεισε την αντιπροσωπεία.

Διαβάστε επίσης:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μεγάλο αφιέρωμα του NewsIt για τη Λιβύη

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε