Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Απόγνωση στην Ισπανία – Πάνω από 20% η ανεργία

Απόγνωση στην Ισπανία – Πάνω από 20% η ανεργία

 Το ποσοστό της ανεργίας στην Ισπανία ξεπέρασε το 20% τον Μάρτιο, στο υψηλότερο επίπεδο από το 1997, σύμφωνα με

σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας ABC και άλλα ισπανικά μέσα ενημέρωσης, η οποία εξηγεί ότι το νούμερο αυτό δόθηκε στη δημοσιότητα τέσσερις ημέρες νωρίτερα από σφάλμα από το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής (Ine).

    Σύμφωνα με τα στοιχεία, τα οποία επισήμως θα δοθούν στη δημοσιότητα την Παρασκευή από το Ινστιτούτο, το ποσοστό της ανεργίας έφθασε το 20,05% του ενεργού πληθυσμού κατά το πρώτο τρίμηνο του 2010, δηλαδή στους 4.612 εκατομμύρια ανέργους.

    Ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 286.000 ανάμεσα στο τελευταίο τρίμηνο του 2009 και τους πρώτους τρεις μήνες του 2010, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευει η ABC.

    Κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2009, το ποσοστό της ανεργίας είναι διαμορφωθεί στο 18,83% με αύξηση κατά 1,1 εκατομμύριο των ανέργων σε διάστημα 12 μηνών, με σύνολο ανέργων 4.326 εκατομμύρια στο τέλος Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Ine στις 29 Ιανουαρίου.

    Σε ανακοίνωσή του το Ine επιβεβαιώνει ότι ένα “συμβάν στη διαδικασία επικύρωσης κατέστησε ορατά” στην ιστοσελίδα του Ine ορισμένα στοιχεία από την τρίμηνη έρευνά του για την ανεργία.

    Ωστόσο το Ine αποφάσισε να επιμείνει στη δημοσίευση των στοιχείων την Παρασκευή και δεν επιβεβαίωσε τα νούμερα που δημοσίευσαν τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε