Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Αποκεφαλισμένη βρέθηκε η σορός του βρετανού γιατρού

Αποκεφαλισμένη βρέθηκε η σορός του βρετανού γιατρού

Η αποκεφαλισμένη σορός του βρετανού γιατρού που εργαζόταν για τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και ο οποίος είχε απαχθεί στο Πακιστάν, βρέθηκε σήμερα σε δρόμο της πόλης Κουέτα στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας, δήλωσαν αξιωματούχοι της αστυνομίας και της ΔΕΕΣ.

Ο 60χρονος Χαλίλ Ρασίζντ Ντέιλ, είχε απαχθεί στις 5 Ιανουαρίου καθ’ οδόν προς τον τόπο εργασίας του.

“Η ΔΕΕΣ καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο αυτή τη βάρβαρη πράξη.’Ολοι εμείς στη ΔΕΕΣ και στο βρετανικό Ερυθρό Σταυρό συμμεριζόμαστε τη θλίψη και τον αποτροπιασμό της οικογένειας και των φίλων του Χαλίλ”, δήλωσε ο γενικός διευθυντής της ΔΕΕΣ, Ιβ Ντακόρ.

Τη δολοφονία καταδίκασε και ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ.

“Αυτή ήταν μια παράλογη και άγρια πράξη με στόχο έναν άνθρωπο που ο ρόλος του ήταν να βοηθήσει το λαό του Πακιστάν, η οποία προκάλεσε τεράστιο πόνο σ΄αυτούς που τον γνώριζαν”, τόνισε ο Χέιγκ.

Η αστυνομία βρήκε τη σορό και το κεφάλι του Ντέιλ μέσα σε λευκή πλαστική σακκούλα πάνω στην οποία ήταν γραμμένο με μαύρο μαρκαδόρο το όνομά του.

Ο Σαφντάρ Χουσέιν, ο πρώτος γιατρός που εξέτασε τη σορό είπε ότι ο Ντέιλ αποκεφαλίστηκε με αιχμηρό μαχαίρι 12 ώρες πριν από τον εντοπισμό της σορού του.

Πριν από το Πακιστάν ο Ντέιλ είχε εργαστεί για τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και για το Βρετανικό Ερυθρό Σταυρό στη Σομαλία, το Αφγανιστάν και το Ιράκ. Στο Πακιστάν, εργαζόταν ως υπεύθυνος για το πρόγραμμα υγείας του Μπαλουτσιστάν ένα χρόνο πριν από την απαγωγή του.

Διαβάστε επίσης :

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε