Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Απόκοσμες εικόνες από το εσωτερικό της μοιραίας πτήσης MH17 [pics,vids]

Απόκοσμες εικόνες από το εσωτερικό της μοιραίας πτήσης MH17 [pics,vids]

Δύο χρόνια μετά τη συντριβή της πτήσης MH17 οι μηχανικοί ανακατασκεύασαν το μοιραίο αεροπλάνο που καταρρίφθηκε από ρωσικό πύραυλο, στέλνοντας στον θάνατο 298 ανθρώπους.

Για την ανατριχιατική κατασκευή χρησιμοποιήθηκαν περίπου 1.500 κομμάτια από τα συντρίμμια που βρέθηκαν στο σημείο όπου συνετρίβη το μοιραίο αεροπλάνο στις 17 Ιουλίου 2014. Στην εκπομπή 60 Minutes παρουσιάστηκαν σκηνές από τα γυρίσματα του βίντεο για την ανακατασκευή του αεροπλάνου όπου φαίνεται το εσωτερικό από τα συντρίμμια.

Εικόνες που δεν έχουν προβληθεί ποτέ ξανά. Ο Αυστραλός Federal Police Assistant Commissioner Ian McCartney δήλωσε πως η ανακατασκευή ήταν πραγματικά ένα στοιχειωμένο θέαμα ακόμα και για έναν έμπειρο αστυνομικό. “Είναι πολύ επώδυνο να το βλέπεις. Προφανώς φέρνει στο μυαλό όλα όσα πέρασαν οι οικογένειες των 298 θυμάτων που επέβαιναν στο αεροπλάνο”.

Στη μεγαλύτερη έρευνα που έχει γίνει μετά τις βομβιστικές επιθέσεις του Μπαλί το 2002, τα συντρίμμια της μοιραίας πτήσης εξακολουθούν να συναρμολογούνται. Σχεδόν 1.500 τμήματα έχουν χρησιμοποιηθεί για τη συναρμολόγηση σε στρατιωτική βάση στην Ολλανδία. Τα ανατριχιαστικά πλάνα που δείχνουν το εσωτερικό του αεροπλάνου αποκαλύπτουν πόσο μεγάλη ζημιά έκανε ο 70 κιλών πύραυλος που κατέρριψε το αεροπλάνο.

Το πιλοτήριο, συμπεριλαμβανομένων της καρέκλας του πιλότου και του πίνακα ελέγχου, φαίνεται αγνώριστο. Ήταν το πρώτο τμήμα που χτυπήθηκε από τον πύραυλο, ενώ το υπόλοιπο αεροπλάνο διαλύθηκε πριν τελικά συντριβεί στο έδαφος. Ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε τα συντρίμμια και τους καπνούς που έβγαιναν μετά τη συντριβή του αεροπλάνου στην Ουκρανία. Φαίνεται πόση ζημιά προκλήθηκε από τον πύραυλο και πόση δουλειά χρειάζεται για να ενωθούν τα κομμάτια και να ανακατασκευαστεί το αεροπλάνο. Από την ανακατασκευή οι ερευνητές κατάφεραν να διαπιστώσουν πως ο πύραυλος διαπέρασε το αεροπλάνο από το παράθυρο του πιλοτηρίου.

Ο γενικός εισαγγελέας Fred Westerbeke τόνισε πως η ανακατασκευή τους οδήγησε να αποκαλύψουν περισσότερες πληροφορίες που τους έφεραν πιο κοντά στην εύρεση της αλήθειας. “Όλο το υλικό μας οδήγησε να βρούμε ακριβώς από πού ξεκίνησαν όλα, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για την υπόλοιπη έρευνα”.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε