Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Απολύει 615 εργαζόμενους η Siemens

Απολύει 615 εργαζόμενους η Siemens

Η σημαντική πτώση των παραγγελιών και οι φόροι ανάγκασαν τη Siemens να περικόψει 615 θέσεις εργασίας στα εργοστάσια αιολικής ενέργειας των ΗΠΑ, αναφέρει η εταιρεία την Τρίτη.

Οι περικοπές φτάνουν περίπου το ένα τρίτο του συνολικού εργατικού δυναμικού της Siemens στα εργοστάσια αιολικής ενέργειας των ΗΠΑ.

«Η βιομηχανία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια σημαντική μείωση νέων παραγγελιών σε αυτή την ατυχή συγκυρία, συνεπώς μειώνεται και η απασχόληση σε αυτό το τμήμα του βιομηχανίας ηλεκτρικής ενέργειας», σημειώνει η Siemens στο μήνυμα της προς τους μισθωτούς, που μεταδόθηκε μέσω των οικονομικών ειδήσεων του Bloomberg.

Περίπου τα δύο τρίτα των απολύσεων θα είναι από το Μάντισον, στην Αϊόβα το οποίο η Siemens εγκατέστησε το 2006, και έγινε πρωτοσέλιδο όταν ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα επισκέφτηκε το εργοστάσιο το 2010.

Το εργατικό δυναμικό του εργοστασίου της Αιόβα από 627 εργαζόμενους, σε 220 ανέφερε ένας εκπρόσωπος της Siemens.

Οι υπόλοιπες των απολύσεων θα είναι στα κέντρα στο Κάνσας και τη Φλόριντα.

Οι απολύσεις είναι ένα πλήγμα στην ώθηση της Siemens στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Η εταιρεία έχει επενδύσει 100 εκατομμύρια δολάρια στις ΗΠΑ για να εδραιώσει τη θέση της στον τομέα της αιολικής ενέργειας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε