Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Απολύσεις στην Chevron

Απολύσεις στην Chevron
Η γιγαντιαία πετρελαϊκή βιομηχανία Chevron των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να μειώσει τις δραστηριότητές της στην διύλιση καυσίμων και στο marketing.

 

Αυτό θα έχει ως συνέπεια να απολύσει 2.000 εργαζόμενους φέτος για να αντιμετωπίσει τις “δύσκολες” συνθήκες στις αγορές.
 
Σε συνάντησή του με οικονομικούς αναλυτές στη Νέα Υόρκη ο Μάικ Ουέρθ, αντιπρόεδρος της Global Downstream της Σέβρον, είπε ότι οι κατάσταση στην αγορά “πιθανώς θα είναι δύσκολη για τα επόμενα χρόνια”.
Η Σέβρον θα προβεί σε απολύσεις το 2010 και το 2011, ήδη 2.000 εφέτος, και θα καταβάλει 150-200 εκατ. δολάρια σε αποζημιώσεις, πρόσθεσε.
 
Η εταιρία σχεδιάζει να πουλήσει ορισμένες από τις εγκαταστάσεις της στην Ευρώπη, ανάμεσά τους το διυλιστήριο Pembroke στην Ουαλία, και άλλες στην Καραϊβική και στην Κεντρική Αμερική. Θα επανεξετάσει τη λειτουργία της σε Χαβάη και Αφρική, ειδικά εκτός της Νότιας Αφρικής, καθώς συνεχίζει να επικεντρώνει την δραστηριότητά της στη Βόρεια Αμερική και στην περιφέρεια Ασίας-Ειρηνικού, σύμφωνα με τον Ουέρθ.
 
Η Σέβρον απασχολεί σήμερα 62.000 ανθρώπους, στον αριθμό δεν συμπεριλαμβάνονται οι 5.000 άνθρωποι που εργάζονται σε πρατήρια καυσίμων.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε