Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Απορρίφθηκε για 12η φορά το αίτημα αποφυλάκισης του Τσαρλς Μάνσον

Απορρίφθηκε για 12η φορά το αίτημα αποφυλάκισης του Τσαρλς Μάνσον

Θεωρείται ένας από τους πιο επικίνδυνους κατά συρροή δολοφόνος που «γνώρισαν» ποτέ οι ΗΠΑ.

Το καλοκαίρι του 1969, ο Τσαρλς Μάνσον και τα μέλη της «οικογένειάς» του κατακρεούργησαν πέντε ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και η έγκυος σύζυγος του Ρομάν Πολάνσκι, Σάρον Τέιτ.

Ο 77χρονος σήμερα Μάνσον προσπαθεί εδώ και πολλά χρόνια να αποφυλακιστεί με αναστολή. Και τις 12 φορές που το επιχείρησε, η απάντηση ήταν αρνητική.

Ο Μάνσον κρατείται στη φυλακή Κόρκοραν της Καλιφόρνια, εκτίοντας ποινή ισόβιας κάθειρξης. Ίσως αυτή να ήταν και η τελευταία του προσπάθεια να βγει από τη φυλακή, αφού η επόμενη φορά που θα μπορέσει να υποβάλει αίτηση θα είναι το 2027 όταν θα είναι 92 ετών.

Όπως το συνηθίζει τα τελευταία χρόνια, ο Μάνσον δεν παραβρέθηκε στην ακρόαση της επιτροπής αναστολών.

Η τελευταία φορά που είχε κάνει αίτηση αποφυλάκισης με αναστολή, ήταν το 2007. Τότε, η επιτροπή αναστολών αποφάνθηκε πως “συνεχίζει να αποτελεί κίνδυνο για τους άλλους και εξακολουθεί να μπορεί να βλάψει οποιονδήποτε έρθει σε επαφή μαζί του”.

Όπως μετέδωσαν τα διεθνή ΜΜΕ, ο επίτροπος Τζον Πεκ δήλωσε πως ο Μάνσον έχει κάνει 108 σοβαρές πειθαρχικές παραβάσεις στη φυλακή από το 1971 και δεν έχει δείξει σημάδια μεταμέλειας για τους φόνους. Δεν συμμετέχει σε προγράμματα αυτοβοήθειας ή εκπαίδευσης ούτε έδειξε πως έχει κάποια σχέδια για το τι θα κάνει αν αποφυλακιστεί.

Στάθηκε επίσης δε μια δήλωση του Μάνσον σε ψυχολόγο της φυλακής το περασμένο φθινόπωρο, όταν περιέγραψε τον εαυτό του ως “ιδιαίτερο” και “όχι σαν τον μέσο τρόφιμο”. “Έβαλα πέντε ανθρώπους στο χώμα. Είμαι στη φυλακή το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου. Είμαι ένας πολύ επικίνδυνος άνθρωπος”, είπε ο Μάνσον, σύμφωνα με τον Πεκ.

Στη δεκαετία του 1960, ο Μάνσον συγκέντρωσε μια ομάδα από φυγάδες και απόκληρους, γνωστούς ως η Οικογένεια Μάνσον. Το καλοκαίρι του 1969 έγινε ένας από τους πιο περιβόητους εγκληματίες του 20ου αιώνα όταν κατηύθυνε τους οπαδούς του για να δολοφονήσουν επτά ανθρώπους θέλοντας, σύμφωνα με τους εισαγγελείς, να εξωθήσει σ’ ένα φυλετικό πόλεμο ανάμεσα σε λευκούς και μαύρους. Μεταξύ των θυμάτων ήταν η ηθοποιός Σάρον Τέιτ, η έγκυος σύζυγος του σκηνοθέτη Ρομάν Πολάνσκι. Μαχαιρώθηκε 16 φορές από μέλη της “Οικογένειας Μάνσον” τις πρώτες πρωινές ώρες της 9ης Αυγούστου 1969. Άλλοι τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν με μαχαίρια ή σφαίρες εκείνη τη νύκτα στο σπίτι της Τέιτ από τους οπαδούς του Μάνσον.

Τη επόμενη νύκτα η ομάδα του Μάνσον μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τους Λίνο και Ρόζμαρι Λαμπιάνκα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε