Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Αποσύρει τη μήνυση κατά Στρος Καν για τα χρήματα η Ντιαλό;

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Έγιναν τελικά όλα για τα χρήματα του Ντομινίκ Στρος Καν; Επιβεβαιώνονται όσοι από την αρχή πίστεψαν ότι πρόκειται για μια καλοστημένη παγίδα;

Οι δικηγόροι της Ναφισάτου Ντιαλό φέρονται να έχουν διερευνήσει μια συμφωνία να αποσύρουν τις κατηγορίες της ποινικής δίωξης σε αντάλλαγμα με συμβιβασμό και χρηματική αποζημίωση στην πολιτική αγωγή που έχει καταθέσει η 32χρονη καμαριέρα.

Αυτό τουλάχιστον αποκαλύπτει η Wall Street Journal, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters. Η εφημερίδα επικαλείται πρόσωπο κοντά στην υπόθεση, που μίλησε υπό το καθεστώς της ανωνυμίας. Ο δικηγόρος της Ντιαλό, βέβαια, Κένεθ Τόμσον αρνήθηκε πως το δημοσίευμα έχει βάση.

Κάποιες αποκαλύψεις για το παρελθόν της Ντιαλό προκάλεσαν πλήγμα στην αξιοπιστία της 32χρονης. Κάπως έτσι άρχισαν και τα πρώτα σενάρια για διάθεση συμβιβασμού.

Υπήρξαν ισχυρισμοί ότι η πλευρά των δικηγόρων της Ντιαλό είχαν ρίξει στο τραπέζι μια προσφορά: να βοηθήσουν τον τερματισμό της ποινικής δίωξης σε αντάλλαγμα με χρηματικό διακανονισμό την υπόθεση του αστικού δικαίου. Οι εισαγγελείς επικοινώνησαν με τον Τόμσον για να τους ενημερώσει για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

«Οι ισχυρισμοί εναντίον μου είναι εντελώς ψευδείς», έγραψε ο Τόμσον σε e-mail. «Είναι άλλη μια αβάσιμη επίθεση κατά της κυρίας Ντιαλό και των δικηγόρων της και σχεδιάστηκε για να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από το γεγονός ότι ο Ντομινίκ Στρος Καν επιτέθηκε βίαια σε μια αθώα γυναίκα μέσα σε εκείνο το δωμάτιο», πρόσθεσε.

Οποιαδήποτε υπόθεση ότι η κατάθεση εντός μάρτυρα σε ποινική δίκη θα μπορούσε να επηρεαστεί από μια εξωδικαστική λύση θα μπορούσε να επιφέρει κυρώσεις, μεταξύ των οποίων και η παρεμπόδιση δικαιοσύνης.

Όλα αυτά λίγες μέρες πριν από τη νέα ακρόαση σε δικαστήριο του Μανχάταν. Ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ θα βρεθεί ξανά στο δικαστήριο την προσεχή Τρίτη, 23 Αυγούστου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βιασμό “δείχνει” η ιατροδικαστική έκθεση στην υπόθεση Στρος Καν

Στην αντεπίθεση οι δικηγόροι του Στρος Καν, απειλούν με μηνύσεις

Ο Ντομινίκ Στρος Καν στη… μικρή οθόνη!

Στρος Καν: για τα λεφτά τα κάνει όλα

Le Parisien: “Μόνο άνδρες αεροσυνοδοί στις πτήσεις που θα είναι επιβάτης ο Στρος Καν!”

Ούρλιαζε σαν ζώο που το σφάζουν η σύζυγος του Στρος Καν όταν έμαθε για την σύλληψή του

Αναβολή στην αναβολή για τη δίκη Στρος Καν

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε