Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Απόβαση… τρόικας στη Λευκωσία

Απόβαση… τρόικας στη Λευκωσία

Με δύο κλιμάκια θα πραγματοποιήσει τελικά η τρόικα επαφές στην Κύπρο, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν στο κεντρικό τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων του ΡΙΚ.

Το πρώτο κλιμάκιο, που έχει ήδη φθάσει στο νησί και από σήμερα αρχίζει κύκλο κρίσιμων διαβουλεύσεων με την Κεντρική Τράπεζα, είναι μεικτό και αποτελείται από εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Το πρωί θα συναντηθεί με λειτουργούς της Κεντρικής Τράπεζας, ενώ την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί συνάντηση σε επίπεδο Διοικητού της Κεντρικής Τράπεζας και άλλων ανώτερων αξιωματούχων. Θα συνεχισθούν οι επαφές με συναντήσεις με τραπεζίτες.

Το δεύτερο κλιμάκιο, με επικεφαλής τη Ντέλια Βελκουλέσκου, φθάνει το απόγευμα και εκπροσωπεί μόνο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Την Τετάρτη το πρωί θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών. Θα ακολουθήσουν επαφές με τα πολιτικά κόμματα και τους κοινωνικούς εταίρους.

Και τα δύο κλιμάκια θα κάνουν συλλέξουν στοιχεία, θα ετοιμάσουν κοινή μελέτη και θα επανέλθουν εντός δεκαπενθημέρου, με αναβαθμισμένη σύνθεση για να διαπραγματευθούν με την κυπριακή κυβέρνηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Πιάνει δουλειά” η τρόικα στην Κύπρο ξεκινώντας από τις τράπεζες

Εγκρίθηκε η βοήθεια για την Κύπρο – Την άλλη εβδομάδα η τρόικα στην Λευκωσία

Μπλόκαραν όλη την Κύπρο οι Anonymous – “Έριξαν” 47 σελίδες της κυβέρνησης

Κύπρος:Εύχονται να μην ”πονέσουν” λόγω Μνημονίου

Ο Χριστόφιας εκνευρίστηκε με γερμανό δημοσιογράφο

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε