Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Αποχώρησαν από την Ουγγαρία ΕΕ και ΔΝΤ!

REUTERS
Με την αποχώρηση τους εκφράζουν την δυσαρέσκειά τους για το σχέδιο μεταρρύθμισης της ουγγρικής Κεντρικής Τράπεζας.
Οι αντιπροσωπείες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που βρίσκονταν στη Βουδαπέστη για ανεπίσημες επαφές σχετικά με την παροχή οικονομικής βοήθειας στην Ουγγαρία, αναχώρησαν σήμερα από τη χώρα, νωρίτερα από το προβλεπόμενο, εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό τη δυσαρέσκειά τους για το σχέδιο μεταρρύθμισης της ουγγρικής Κεντρικής Τράπεζας.
 
Οι αντιπροσωπείες “έφυγαν από τη Βουδαπέστη τα ξημερώματα, προτού ολοκληρωθούν οι συνομιλίες”, ανέφερε στην ιστοσελίδα του το οικονομικό περιοδικό HVG.
 
Ο Αμαντέου Αλταφάζ, ο εκπρόσωπος του Ευρωπαίου Επιτρόπου για οικονομικά θέματα Όλι Ρεν, δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι οι Βρυξέλλες διέκοψαν τις συνομιλίες γιατί δεν είχαν λάβει καμία διαβεβαίωση για τις προθέσεις της κυβέρνησης σχετικά με το νέο νόμο που θα ρυθμίζει θέματα της κεντρικής τράπεζας.
 
Σύμφωνα με άλλα ουγγρικά μέσα ενημέρωσης, όπως τα Origo και Index, που επικαλούνται πηγές των Βρυξελλών, της Ουάσινγκτον και της Βουδαπέστης, οι συνομιλίες διακόπηκαν εξαιτίας του νομοσχεδίου που κατατέθηκε την Τετάρτη στο ουγγρικό κοινοβούλιο και το οποίο εκφράζονται φόβοι ότι θα υπονομεύσει την ανεξαρτησία της κεντρικής τράπεζας.
 
Η Ουγγαρία είχε ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με το ΔΝΤ και την ΕΕ ζητώντας οικονομική στήριξη ύψους 15-20 δισεκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να αντιμετωπίσει τη σοβαρή κρίση που αντιμετωπίζει.
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε