Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΤΖΟΚΕΡ ΚΛΗΡΩΣΗ 14 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Αποζημίωση 10.000 στις οικογένειες των θυμάτων των νεοναζί

Αποζημίωση 10.000 στις οικογένειες των θυμάτων των νεοναζί
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 21.11.2011 | 17:40
Πρώτη δημοσίευση: 21.11.2011 | 17:31

Η κυβέρνηση της Γερμανίας σκέφτεται να αποζημιώσει τις οικογένειες των θυμάτων των 10 δολοφονιών από μια νεοναζιστική συμμορία.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης στο Βερολίνο διευκρίνισε ότι το ποσό είναι παρόμοιο με ανάλογες αποζημιώσεις που είχαν καταβληθεί στο παρελθόν στις οικογένειες θυμάτων των νεοναζί.

"Προς το παρόν, το υπουργείο προσπαθεί να έλθει απευθείας σε επαφή με τις οικογένειες", είπε. "Φυσικά είναι σαφές ότι μια χρηματική πληρωμή ποτέ δεν μπορεί να αποζημιώσει (τις οικογένειες) για αυτά που υπέφεραν", πρόσθεσε, τονίζοντας ότι η αποζημίωση έχει συμβολικό χαρακτήρα και αποτελεί μια χειρονομία αλληλεγγύης και μόνο.

Η ομάδα, δύο άνδρες και μια γυναίκα, κατηγορούνται για μια σειρά δολοφονιών που αποκλήθηκαν "φόνοι του ντονέρ" -διότι είχαν στόχο τούρκους και έναν έλληνα, ιδιοκτήτες καταστημάτων που πωλούσαν κεμπάμπ- και το φόνο μιας αστυνομικίνας.

Οι αρχές δεν μπόρεσαν να διαλευκάνουν τις υποθέσεις και "αγνοούσαν" την δράση της συμμορίας ωσότου δύο μέλη της, οι Ούβε Μπένχαρτ και Ούβε Μούντλος, πέθαναν, κατά τα φαινόμενα αυτοκτονώντας, την 4η Νοεμβρίου και το τρίτο μέλος της συμμορίας, η Μπεάτε Τσεπ, παραδόθηκε μερικές ημέρες αργότερα στις αρχές.

Ο Χάιντς Φρομ, ανώτατο στέλεχος των υπηρεσιών εσωτερικής ασφαλείας, δήλωσε ότι η δράση της συμμορίας αποτελεί μια "ήττα των αρχών ασφαλείας"

Οι συμμετέχοντες σε μια συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών της επιτροπής Εσωτερικών της γερμανικής βουλής φέρουν τον Φρομ, επικεφαλής του Ομοσπονδιακού Γραφείου για την Προστασία του Συντάγματος, να είπε ότι δεν αποκλείει να υπάρξουν και άλλες συλλήψεις.

Μέχρι στιγμής μόνον η Τσεπ και ένας άνδρας, που οι αρχές κατονομάζουν ως Χόλγκερ Γκ., κρατούνται από την αστυνομία.

Διαβάστε επίσης: Νεοναζί ύποπτοι για δολοφονίες Ελλήνων και Τούρκων καταστηματαρχών

Συμμορία νέο-ναζί σκορπά τον τρόμο στη Γερμανία   Διαδώστε αυτό το άρθρο