Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Αποζημίωση από τη Rolls-Royce αξιώνει η Airbus

Η Airbus θα επιδιώξει οικονομική αποζημίωση από τη βρετανική εταιρεία κατασκευής κινητήρων Rolls-Royce για δαπάνες που αφορούν προβλήματα σχετικά με τους κινητήρες που εξοπλίζουν το Α380.

Τα προβλήματα στους κινητήρες των Airbus οδήγησαν αρκετά αεροσκάφη της αυστραλιανής αεροπορικής εταιρείας Qantas σε αναγκαστική προσγείωση. Στις 4 Νοεμβρίου, ένα Airbus A380 έκανε αναγκαστική προσγείωση στη Σιγκαπούρη, καθώς υπέστη σοβαρή βλάβη στον κινητήρα.

Σύμφωνα με την αυστραλιανή εταιρεία, η Rolls-Royce ίσως να χρειαστεί να αντικαταστήσει μέχρι και 40 κινητήρες για το σύνολο του στόλου των Α380.

Επί του παρόντος, «η παραγωγή μας απέχει πολύ από το κανονικό και η Airbus πρέπει να υποστεί συμπληρωματικές δαπάνες λόγω αυτού του προβλήματος που αφορά τους κινητήρες ορισμένων από τα μεγαλύτερα αεροσκάφη της», δήλωσε εκπρόσωπος της Airbus στο Γαλλικό πρακτορείο.

Ο ίδιος δεν ήταν σε θέση να υπολογίσει τα ποσά που διακυβεύονται στο άμεσο μέλλον. Πάντως, ο πρόεδρος της Airbus Τόμας Έντερς δήλωσε στις 12 Νοεμβρίου ότι το περιστατικό σε ένα Α380 της Qantas θα έχει επιπτώσεις για τις παραδόσεις των γιγάντιων αεροσκαφών, ειδικά το 2011.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε