Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Αποζημίωση μαμούθ για τα θύματα της διαρροής πετρελαίου

ΦΩΤΟ REUTERS

Συνολικά 20 δισεκατομμύρια δολάρια θα είναι η αποζημίωση που θα καταβάλει η ΒΡ στα θύματα της ρύπανσης από την πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο του Μεξικού. Ήδη καταβλήθηκαν τα πρώτα 3 δισ.

Η Citigroup Inc θα είναι η εγγυήτρια για την καταβολή των χρημάτων στον ειδικό λογαριασμό.

Νωρίτερα το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης είχε ανακοινώσει ότι ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις σχετικά με τον ειδικό λογαριασμό των 20 δισ. δολαρίων και ότι η BP πραγματοποίησε την αρχική καταβολή της.

“Η πρώτη καταβολή αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα προς την τιμητική δέσμευση της ΒΡ στον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και στους κατοίκους και στους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων στην περιοχή του Κόλπου που έχει πληγεί από την διαρροή πετρελαίου” σημείωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Τομ Περέλι.

Στο μεταξύ ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι η μάχη κατά της διαρροής του πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού έχει “σχεδόν ολοκληρωθεί”.

“Την προηγούμενη εβδομάδα, ακούσαμε την είδηση που περιμέναμε: η διαδικασία που ξεκινήσαμε για να σταματήσουμε την διαρροή του πετρελαίου χρησιμοποιώντας ένα κάλυμμα από τσιμέντο φαίνεται να έχει επιτύχει”, ανέφερε ο Μπαράκ Ομπάμα, κατά τη διάρκεια τελετής προς τιμήν της New Orleans Saints που κατέκτησαν το φετινό Superbowl.

“Το τελευταίο βήμα θα πραγματοποιηθεί αργότερα τον Αύγουστο αλλά αυτό που είναι σαφές είναι ότι η μάχη για να προλάβουμε περαιτέρω διαρροή πετρελαίου στον Κόλπο έχει σχεδόν ολοκληρωθεί” πρόσθεσε ο αμερικανός πρόεδρος.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε