Τρίτη, 16 Απρ.
25oC Αθήνα

Αποζημίωση σε θύμα της Air France

Στιγμιότυπα από την ανάσυρση κομματιών του μοιραίου αεροπλάνου. ΦΩΤΟ REUTERS
Στιγμιότυπα από την ανάσυρση κομματιών του μοιραίου αεροπλάνου. ΦΩΤΟ REUTERS
Δικαστήριο της Βραζιλίας καταδίκασε την αεροπορική εταιρία Air France να πληρώσει αποζημίωση ύψους 1,15 εκατομμυρίων δολαρίων για ένα από τα 228 θύματα της πτήσης AF447

 

…από το Ρίο ντε Ζανέιρο στο Παρίσι που συνετρίβη στον Ατλαντικό τον Ιούνιο του 2009.
 
Το 48ο Αστικό Δικαστήριο της πολιτείας του Ρίο ντε Ζανέιρο καταδίκασε την αεροπορική εταιρία να πληρώσει αποζημίωση για ηθική βλάβη 2,04 εκατομμύρια ρεάλ (1,15 εκατομμύρια δολάρια) στην οικογένεια της Μαρσέλ Βαλπάσος Φονσέκα, εισαγγελέα της πολιτείας αυτή που έχασε τη ζωή της στο αεροπορικό δυστύχημα.
 
Ανάμεσα στα θύματα της καταστροφής, της χειρότερης στην ιστορία της γαλλικής αεροπορικής εταιρίας, ήταν 72 Γάλλοι, 59 Βραζιλιάνοι και 26 Γερμανοί.
 
Πολλές οικογένειες θυμάτων έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά της γαλλικής αεροπορικής εταιρίας. Οι πιο πρόσφατες αγωγές ήταν αυτές των οικογενειών οκτώ θυμάτων σε δικαστήρια δύο αμερικανικών πολιτειών.
Χθες Πέμπτη το γαλλικό Γραφείο Ερευνών και Αναλύσεων (ΒΕΑ), που αναλαμβάνει τις τεχνικές έρευνες για τα αεροπορικά δυστυχήματα, ανακοίνωσε πως οι υποθαλάσσιες έρευνες για την ανεύρεση των μαύρων κουτιών του αεροσκάφους αναβλήθηκαν, γιατί ένα αμερικανικό σκάφος δεν μπόρεσε να προσεγγίσει την περιοχή.
 
Το Airbus A330 εξαφανίστηκε περίπου 1.100 χιλιόμετρα ανοικτά του Ρεσίφε στην βορειοανατολική Βραζιλία τα ξημερώματα της 1ης Ιουνίου. Μυστήριο εξακολουθεί να καλύπτει τα αίτια του δυστυχήματος. 
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε