Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Αρ. Σύνδεσμος: “Ναι” στη ζώνη απαγόρευσης πτήσεων

Υπέρ της επιβολής ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω απο τη Λιβύη τάσσεται ο Αραβικός Σύνδεσμος

ενώ υποστηρίζει και τις επαφές με το Εθνικό Συμβούλιο της Λιβύης, το οποίο έχουν δημιουργήσει οι αντικαθεστωτικοί, όπως ανακοίνωσαν διπλωμάτες που συμμετέχουν στην έκτακτη σύνοδο του οργανισμού στο Κάιρο.

Οι άραβες υπουργοί Εξωτερικών “συμφώνησαν να καλέσουν το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να αναλάβει τις ευθύνες του και να επιβάλει μία ζώνη αεροπορικού αποκλεισμού για να προστατεύσει το λαό της Λιβύης”, δήλωσε ένας από τους διπλωμάτες που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

“Η απόφαση για την επιβολή μίας ζώνης αεροπορικού αποκλεισμού έγινε δεκτή από τους άραβες υπουργούς με εξαίρεση τους υπουργούς της Αλγερίας και της Συρίας”, πρόσθεσε.

“Οι υπουργοί αποφάσισαν να ανοίξουν τους διαύλους επικοινωνίας με το Εθνικό Συμβούλιο της Λιβύης για να βοηθήσουν το λαό της Λιβύης”, επεσήμανε.

Ο γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Αμρ Μούσα, σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Spiegel, τάχθηκε ξεκάθαρα υπέρ της πρότασης, λέγοντας πως “πρόκειται για ανθρωπιστική δράση”. Πρόσθεσε πως “η ζώνη απαγόρευσης πτήσεων σημαίνει στήριξη του λιβυκού λαού στον αγώνα ελευθερίας που δίνει ενάντια σε ένα όλο και πιο καταπιεστικό καθεστώς”.

Είπε επίσης οτι οι αραβικές χώρες θα μπορούσαν να συμμετέχουν σε μία τέτοια στρατιωτική επιχείρηση.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε