Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Αραβικός Σύνδεσμος προς Συρία: “Βάλτε τέλος στην αιματοχυσία”

Η αποτυχία του σχεδίου επίλυσης της κρίσης στη Συρία θα ήταν “καταστροφική” για τη χώρα και την περιοχή, προειδοποίησε ο γενικός γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου Νάμπιλ αλ Αράμπι.

“Η αποτυχία της αραβικής λύσης θα είχε καταστροφικές συνέπειες για την κατάσταση στη Συρία και την περιοχή”, δήλωσε ο Αράμπι, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Αραβικού Συνδέσμου, ανεφερόμενος στο σχέδιο του οργανισμού που προβλέπει το τέλος των βιαιοτήτων και το ξεκίνημα εθνικού διαλόγου.

Ο Αράμπι “ζήτησε από τη συριακή κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα για να εφαρμόσει το αραβικό σχέδιο, στο οποίο έχει δεσμευθεί”, συνεχίζει η ανακοίνωση.

Την περασμενη Τετάρτη, η δαμασκός αποδέχθηκε την αραβική πρωτοβουλία, όμως συνεχίζει την αιματηρή καταστολή των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων ακόμη και το Σαββατοκύριακο.

Ο δεύτερος τη τάξει του Αραβικού Συνδέσμου Άχμεντ μπιν Χίλι από την πλευρά του δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο πρόεδρος Άσαντ έχει καιρό δύο εβδομάδες από την ημέρα που η Δαμασκός συμφώνησε στο σχέδιο για να ξεκινήσει διάλογο με την αντιπολίτευση.

“Ομως οι βιαιότητες θα έπρεπε να είχαν σταματήσει την ημέρα που αποδέχθηκαν το σχέδιο”, υπογράμμισε.

Ο Αράμπι εξέφρασε επίσης “τη βαθιά μου θλίψη και τη μεγάλη μου ανυσηχία για τη συνέχιση της βίας σε πολλές περιοχές της Συρία, προειδοποιώντας για τους κινδύνους που θα δημιουργούνταν από τη μη εφαρμογή του αραβικού σχεδίου”, όπως αναφέρει η ανακοίνωση.

Ο Αράμπι έκανε αυτές τις δηλώσεις έπειτα από τη συνάντηση που είχε με μία αντιπροσωπεία του συριακού Εθνικού Συμβουλίου, η οποία αποτελούταν από τον επικεφαλής του Συμβουλίου Μπουρχάν Γαλιούν και τον Μπάσμα Κοντμάνι, εκπρόσωπο της οργάνωσης, στην οποία συμμετέχει η πλειοψηφία των αντιφρονούντων της Συρίας.

Διαβάστε

Κι άλλο αίμα στη Συρία

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε