Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Αργεί η έκδοση στις ΗΠΑ του Πολάνσκι

Ο Ρομάν Πολάνσκι. ΦΩΤΟ REUTERS
Ο Ρομάν Πολάνσκι. ΦΩΤΟ REUTERS

Η κράτησή του μπορεί να διαρκέσει ακόμη και ένα χρόνο, σύμφωνα με την υπουργό δικαιοσύνης της Ελβετίας.

 Τη δήλωση αυτή έκανε η υπουργός δικαιοσύνης της Ελβετίας Εβελιν Βίντμερ-Σλούμπφ όταν ρωτήθηκε απο την εφημερίδα Le Matin.

Ο Πολάνσκι βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό στο σαλέ του στο Γκντάασκ της ανατολικής Ελβετίας. H χώρα δέχθηκε τον Οκτώβριο επίσημο αίτημα έκδοσης από την αμερικανική δικαιοσύνη που θέλει να δικάσει τον Πολάνκσι ο οποίος διώκεται επειδή είχε σεξουαλικές σχέσεις με μία ανήλικη πριν από 30 και πλέον χρόνια.

    “Μετά από μία απόφαση του Ομοσπονδιακού Γραφείου Δικαιοσύνης που αποφαίνεται για την έκδοση,ο κύριος Πολάνκσι έχει την δυνατότητα να προσφύγει στο Ομοσπονδιακό Ποινικό Δικαστήριο και σε μία τέτοια περίπτωση η διαδικασία έκδοσης μπορεί να παραταθεί. Δεν μπορώ να πω για πόσο χρόνο,αλλά μπορεί να πάρει από μερικούς μήνες μέχρι ένα έτος”, είπε η υπουργός.

    Δικαστήριο του Λος Αντζελες απέρριψε στις 22 Ιανουαρίου αίτημα έκδοσης ερήμην καταδικαστικής απόφασης που είχε διατυπωθεί από τους δικηγόρους του σκηνοθέτη του “Πιανίστα”.Οι δικηγόροι είχαν ζητήσει απο το δικαστήριο να τον καταδικάσει χωρίς να απελαθεί στις ΗΠΑ.

   

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε