Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Argo και Miserables μεγάλοι νικητές στις Χρυσές Σφαίρες

Argo και Miserables μεγάλοι νικητές στις Χρυσές Σφαίρες

Θεωρούνται οι προάγγελοι των Όσκαρ αλλά δεν είναι πάντα… Ο Μπεν Άφλεκ για την ταινία Argo και οι «Άθλιοι» ήταν οι μεγάλοι νικητές στην 70η απονομή των βραβείων της Χρυσής Σφαίρας.

Ο Άφλεκ δεν βραβεύτηκε για τη για τον πρωταγωνιστικό του ρόλο αλλά για τη σκηνοθεσία του Argo και δικαίωσε εκείνους που «έκραξαν» την Ακαδημία γιατί τον αγνόησε στα Όσκαρ. Το Argo πήρε τη Χρυσή Σφαίρα και της καλύτερης δραματικής ταινίας.
Η νίκη του Άφλεκ αποκτά μεγαλύτερη βαρύτητα αν σκεφτεί κανείς ότι νίκησε το μεγάλο αντίπαλο και φαβορί, τον Στίβεν Σπίλμπεργκ, σκηνοθέτη του Λίνκολν.
Το καστ της ταινίας Miserables
Το βραβείο της καλύτερης ταινίας στην κατηγορία κωμωδία ή μιούζικαλ πήρε στους Άθλιους, ενώ η Αν Χάθαγουέι έφυγε με τη Χρυσή Σφαίρα β’ γυναικείου ρόλου.
Αν Χαθαγουέι
Κατά την απονομή του βραβείου του, ο Άφλεκ εξήρε το έργο του Τόνι Μέντεζ, κεντρικού προσώπου της ταινίας Argo. «Είναι ένας Αμερικανός ήρωας. Αντιπροσωπεύει τις υπηρεσίες πληροφοριών που θυσιάζονται καθημερινά για τους Αμερικανούς. Οι δυνάμεις μας στο εξωτερικό. Θέλω να τις ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου», είπε.
Ντάνιελ Ντέι Λιούις
Χιού Τζάκμαν
Από εκεί και πέρα, τη Χρυσή Σφαίρα πρώτου ανδρικού ρόλου σε δραματική ταινία πήρε ο Ντάνιελ Ντει Λιούις για τον Lincoln, ενώ το αντίστοιχο γυναικείο βραβείο κατέληξε στα χέρια της Τζέσικα Τσεστάιν για την ταινία Zero Dark Thirty.
Το βραβείο πρωταγωνιστικού ρόλου σε κωμωδία ή μιούζικαλ πήρε ο Χίου Τζάκμαν για τους Άθλιους.
Τζέσικα Τσεσταίν
Τζένιφερ Λόρενς
Η Τζένιφερ Λόρενς ήταν η νικήτρια του βραβείου για τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε κωμωδία ή μιούζικαλ, ενώ ο Κρίστοφερ Γουολτς για το Django Unchained του Κουέντιν Ταραντίνο πήρε τη Χρυσή Σφαίρα β’ ανδρικού ρόλου σε κωμωδία ή μιούζικαλ. Ο Ταραντίνο βρεβεύτηκε για το σενάριο του Django Unchained, ενώ η Adele έφυγε με τη Χρυσή Σφαίρα για το καλύτερο πρωτότυπο τραγούδι, για την ταινία Skyfall.
Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας στο Amour! Εδώ ο σκηνοθέτης της ταινίας, Μάικλ Χάνεκε
Adele
Το βραβείο Cecil B. DeMille στην Τζόντι Φόστερ για την προσφορά της στον κινηματογράφο
Κι όμως, ο Μπιλ ήταν στις Χρυσές Σφαίρες...

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: REUTERS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες των Οσκαρ! 12 για τον “Λίνκολν”!

Quvenzhané Wallis: Είναι μόλις 9 ετών και είναι υποψήφια για όσκαρ!

Οι προπομποί των Όσκαρ – Υποψήφιος για 10 BAFTA o Λίνκολν!

Επέστρεψε το Όσκαρ της γιατί φοβήθηκε ότι θα της το κλέψουν!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε