Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Ariana Grande: Η καριέρα της και η σχέση της με την Ελλάδα [pics, vids]

Ariana Grande: Η καριέρα της και η σχέση της με την Ελλάδα [pics, vids]

Δημοφιλέστατη στο νεανικό κοινό, η 23χρονη τραγουδίστρια Ariana Grande είναι ένα από τα πρόσωπα για τα οποία μιλούν όλοι σήμερα αλλά για έναν λόγο που δεν θα ήθελε ποτέ: για την τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ, λίγα λεπτά μετά το τέλος της συναυλίας της στο Manchester Arena.

Η νεαρή τραγουδίστρια δήλωσε συγκλονισμένη από την τρομοκρατική επίθεση που έπνιξε στο αίμα μια από τις συναυλίες της στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδίας της. Η Γκράντε ανακοίνωσε ότι ακυρώνει την παγκόσμια περιοδεία της, σύμφωνα με το TMZ. Αποφάσισε να μην δώσει συναυλίες στο Λονδίνο όπως ήταν προγραμματισμένο και να αναστείλει όλη την περιοδεία της στην Ευρώπη. Επρόκειτο να εμφανιστεί εκτός από το Λονδίνο, στο Βέλγιο, στην Πολωνία, τη Γερμανία, την Ελβετία, τη Γαλλία, την Πορτογαλία, την Ισπανία.

Η Ariana Grande γεννήθηκε στις 26 Ιουνίου του 1993 στην πόλη Μπόκα Ρατόν της Φλόριντα. Γονείς της είναι η Τζόαν Γκράντε και ο Έντουαρντ Μπουτέρα και εμπνεύστηκαν το όνομά της από την πριγκίπισσα Οριάνα από το καρτούν Felix the Cat. Η οικογένειά της μετακόμισε από τη Φλόριντα στη Νέα Υόρκη όταν η μητέρα της ήταν έγκυος σε εκείνη αλλά οι γονείς της χώρισαν όταν ήταν 8-9 ετών.

Αν και αρχικά, ακόμα και η ίδια πίστευε ότι είχε ιταλική καταγωγή, τον Απρίλιο του 2014 είχε ανεβάσει στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter πως οι παππούδες της ήταν Έλληνες και έχει ρίζες και από τη Βόρεια Αφρική.

«Μόλις έμαθα ότι οι παππούδες μου ήταν Έλληνες και εν μέρει από τη Βόρεια Αφρική. Νόμιζα πως είμαι Ιταλίδα. Ποια είμαι; Όλη μου η ζωή είναι ένα ψέμα» είχε γράψει.

Τον περασμένο Μάιο είχε βρεθεί στην Ελλάδα για να κάνει διακοπές με την παρέα της στη Μύκονο. Και από εκεί ανέβαζε συνεχώς φωτογραφίες και video από τις στιγμές της στο ελληνικό νησί.

 

May 28: Ariana via Snapchat.

A post shared by Ariana Grande Updates (@arianagrandeupdatesx) on

 

May 28: Ariana via Snapchat.

A post shared by Ariana Grande Updates (@arianagrandeupdatesx) on

 

May 28: Ariana via Snapchat.

A post shared by Ariana Grande Updates (@arianagrandeupdatesx) on

 

May 28: Ariana via Snapchat.

A post shared by Ariana Grande Updates (@arianagrandeupdatesx) on

Η ζωή και η καριέρα

Μεγάλωσε ως καθολική αλλά απαρνήθηκε τον καθολικισμό ενώ ήταν Πάπας ο Βενέδικτος ο 16ος, διαμαρτυρόμενη για τη στάση της καθολικής εκκλησίας προς την ομοφυλοφιλία. Αιτία το γεγονός πως ο ετεροθαλής αδερφός της, Φρανκι, είναι γκέι. Από την ηλικία των 12 ετών παρακολουθούσε μαθήματα Καμπάλα μαζί με τον αδερφό της και πιστεύει ότι αν είσαι ευγενικός με τους άλλους, καλά πράγματα θα σου συμβούν. Πολλά από τα τραγούδια της, όπως το Break Your Heart Right Back είναι υπέρ της ομοφυλοφιλίας.

Από μικρή είχε κλίσει προς το θέατρο, έπαιξε σε πολλές παιδικές παραστάσεις και όταν έφτασε στα 13 ήταν πια σίγουρη για το τι ήθελε να κάνει στη ζωή της. Και μετακόμισε στο Λος Άντζελες για να βρει μάνατζερ. Ξεκίνησε την επαγγελματική της καριέρα της σε ηλικία μόλις 15 ετών, όταν πρωταγωνίστησε στο μιούζικαλ 13 στο Μπρόντγουεϊ. Ακολούθησε ο ρόλος της ως Κατ Βάλενταϊν στην τηλεοπτική σειρά του Νικελόντεον, Victorious. Η σειρά ολοκληρώθηκε μετά από τέσσερα χρόνια, αλλά η Ariana Grande συνέχισε με τη σειρά Sam & Cat. Έχει εμφανιστεί σε ταινίες, σειρές, στο θέατρο, ενώ έχει “χαρίσει” τη φωνή της σε κινούμενα σχέδια.

Η καριέρα της στο τραγούδι άρχισε το 2011 με το soundtrack Music from Victorious, ενώ το 2013 έκανε και το πρώτο της άλμπουμ Yours Truly το οποίο έφτασε στο Νο1 του αμερικανικού Billboard 200. Από την πρώτη στιγμή πολλοί συνέκριναν τη φωνή της με εκείνη της Μαράια Κάρεϊ.

Το δεύτερο άλμπουμ της, My Everything που κυκλοφόρησε το 2014 έφτασε στο Νο1 των τσάρτς στις ΗΠΑ και μέσα στην πρώτη 10αδα σε πολλές άλλες χώρες.

Η “άλλη” Αριάνα Γκράντε

Με την πάροδο του χρόνου και έχοντας ηχογραφήσει τρεις δίσκους στο στούντιο, το στυλ της έγινε σταδιακά πιο αισθησιακό. Όμως αντίθετα με την Μάιλι Σάιρους, μια άλλη σταρ με την οποία τη συγκρίνουν μερικές φορές, η Αριάνα Γκράντε δεν έπαψε με την εικόνα της να είναι μια σταρ για τους εφήβους. Η λέσχη των θαυμαστών της, “Arianator”, απαρτίζεται από κοριτσάκια τα οποία χάρη σε αυτήν πήγαν στις πρώτες τους συναυλίες.

Το 2015 ξεχώρισε με το φεμινιστικό της μανιφέστο, στο οποίο επέκρινε την προσοχή που δίδεται στην αισθηματική ζωή των γυναικών, συγκεκριμένα στη δική της. “Ο μισογυνισμός και τα δύο μέτρα και δύο σταθμά συνεχίζουν να υφίστανται”, είχε γράψει η Αριάνα Γκράντε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου μόνο στο Twitter έχει 45 εκατομμύρια ακόλουθους.

“Ανυπομονώ να ζήσω σε έναν κόσμο όπου οι άνθρωποι δεν θα κρίνονται πλέον σύμφωνα με αυτούς ή αυτές που βγαίνουν έξω, παντρεύονται, συνδέονται, σύμφωνα με τις σεξουαλικές τους σχέσεις (ή όχι), αλλά για την αξία τους ως άτομα”, είχε πει.

Τον περασμένο μήνα σε συνέντευξή της στο Cosmopolitan αποκάλυψε ότι άρχισε η ίδια να διευθύνει το σόου της “από ψηλά στα χαμηλά”, καθώς δεν ήθελε πλέον να αφήσει τις υποθέσεις της να τις διαχειρίζονται άλλοι. “Τώρα, είμαι εντελώς υπεύθυνη και αυτό είναι μια απίστευτη εμπειρία”.

Η Γκράντε απασχολεί μερικές φορές τις ταμπλόιντ όπως κάθε διασημότητα που σέβεται τον εαυτό της. Το 2015 μαγνητοσκοπήθηκε με έναν από τους χορευτές της την ώρα που έγλειφε έναν λουκουμά μουρμουρίζοντας: “σιχαίνομαι την Αμερική”. Στη συνέχεια εξήγησε ότι είναι περήφανη που είναι Αμερικανίδα και επέκρινε απλά τη ροπή της χώρας της προς το υπερβολικά πολύ φαγητό.

Η Γκράντε γενικά αποφεύγει να εκφράζεται για ευαίσθητα ζητήματα, εκτός από τις αναφορές της στην προτίμησή της στη χορτοφαγία της ως τρόπο καταπολέμησης των δεινών που υφίστανται τα ζώα.

H Ariana Grande μέσα από τα τραγούδια της

Με πληροφορίες από Wikipedia, ΑΠΕ – ΜΠΕ /AFP, TMZ, Ariana Grande Official Site
Φωτογραφίες: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε