Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Αρνείται νέα ψυχιατρική εξέταση ο δολοφόνος του ‘Οσλο

Δεν θέλει να υποβληθεί σε δεύτερη εξέταση ο Άντερς Μπρέιβικ, δράστης της διπλής επίθεσης στο Όσλο τον Ιούλιο.

Τη δήλωση αυτή έκανε ο δικηγόρος του, μία ημέρα αφού μία ομάδα ειδικών συμφώνησε ότι ο Μπρέιβικ δεν είναι ποινικά υπεύθυνος για τις πράξεις του. “Δεν θα ζητήσουμε νέα ψυχιατρική γνωμάτευση”, δήλωσε ο Γκάιρ Λίπσταντ στους δημοσιογράφους έπειτα από συνάντηση που είχε με τον πελάτη του. Ο Μπρέιβικ πιστεύει ότι οι νέοι ειδικοί δεν θα έχουν τις απαραίτητες γνώσεις για να εκτιμήσουν την κατάστασή του, πρόσθεσε ο Λίπσταντ.

Ο 32χρονος έχει παραδεχθεί ότι είναι δράστης των επιθέσεων της 22ας Ιουλίου από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους 77 άνθρωποι. Δύο ψυχίατροι, που ορίστηκαν από το δικαστήριο, κατέληξαν με έκθεσή τους το Νοέμβριο στο συμπέρασμα ότι πάσχει από σχιζοφρενική παράνοια.

Μία επταμελής ομάδα ψυχιάτρων και ψυχολόγων του νορβηγικού Συνδέσμου Ιατροδικαστικής ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι δεν έχει κανένα “σημαντικό σχόλιο” για την έκθεση της 29ης Νοεμβρίου.

Ο Μπρέιβικ επιθυμεί να καταθέσουν στη δίκη του, που αναμένεται να ξεκινήσει τον Απρίλιο, ειδικοί στην ιστορία, τις πολιτικές επιστήμες και την πολιτικά υποκινούμενη βία, πρόσθεσε ο δικηγόρος του.

Κάποιοι δικηγόροι που εκπροσωπούν τις οικογένειες των θυμάτων έχουν ήδη ζητήσει την περαιτέρω εξέταση του Μπρέιβικ, επισημαίνοντας ότι είχε σχεδιάσει τις επιθέσεις του εδώ και χρόνια. Αν δεν αλλάξει η ψυχιατρική γνωμάτευση ο Μπρέιβικ, στην περίπτωση που κριθεί ένοχος, δεν θα εκτίσει ποινή φυλάκισης, αλλά θα εγκλειστεί σε ψυχιατρική κλινική.

Διαβάστε

Ο Μπράιβικ είναι “ο χειρότερος τρομοκράτης” από το 1945

Ηχητικό ντοκουμέντο: Ο Μπρέιβικ τηλεφωνεί στην αστυνομία την ώρα της σφαγής στην Ουτόγια!

Βρήκαν σε βίντεο τον μακελάρη της Νορβηγίας λίγα λεπτά αφού έβαλε την βόμβα

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε