Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Αρνείται ο Ομπάμα ότι κάνει διαρροές απορρήτων εγγράφων για να εξασφαλίσει την επανεκλογή του

Αρνείται ο Ομπάμα ότι κάνει διαρροές απορρήτων εγγράφων για να εξασφαλίσει την επανεκλογή του

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών στη συνέντευξη τύπου σήμερα στον Λευκό Οίκο διέψευσε με σθεναρό τρόπο ότι από την προεδρία ξεκίνησε μια επιλεκτική διαρροή εμπιστευτικού χαρακτήρα (“διαβαθμισμένων”) εγγράφων.

‘Οσον αφορά τις σχετικές φήμες, ο αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι του προκαλούν “δυσάρεστη έκπληξη”. Επίσης, αντέκρουσε ότι οι επιλεκτικές αυτές διαρροές έχουν έναν στρατηγικό χαρακτήρα, δηλαδή την εξασφάλιση της επανεκλογής Ομπάμα στην προεδρία στις εκλογές της 6ης Νοεμβρίου.

“Θεωρώ σαφώς επιθετικές τέτοιες φήμες και θα ήθελα να έχει μια σαφώς καλύτερη εικόνα ο αμερικανικός λαός, για το πώς εγώ θεωρώ ότι πρέπει να ασκούνται τα προεδρικά καθήκοντα”, υπογράμμισε στο σημείο αυτό των δηλώσεών ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ερωτώμενος αναφορικά με το ίδιο ζήτημα, το οποίο έχει σημειωτέον προκαλέσει μεγάλη συγκίνηση στο Κογκρέσο–ειδικά η διαρροή απόρρητων εγγράφων με θέμα τις κυβερνητικές εντολές επί προεδρίας Ομπάμα, για πτήσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών των ΗΠΑ στο εξωτερικό–ο πρόεδρος Ομπάμα διαβεβαίωσε ότι “η ανοχή για παρόμοιες διαρροές είναι μηδενική”, εστιάζοντας στη συνέχεια στις “σοβαρές επιπτώσεις που οι διαρροές θα έχουν” για τους υπεύθυνους–ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς.

“Πρόκειται να κάνουμε μια ενδελεχή έρευνα και θα επικεντρώσουμε στον εσκεμμένο, ή όχι, χαρακτήρα αυτών των διαρροών”, τόνισε τέλος ο πρόεδρος Ομπάμα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε