Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Νεκρός ο δράστης του διπλού φονικού στη Βιρτζίνια – Βιντεοσκόπησε τη δολοφονία!

Νεκρός ο δράστης του διπλού φονικού στη Βιρτζίνια – Βιντεοσκόπησε τη δολοφονία!

– Ενα απίστευτο περιστατικό έγινε στην Βιρτζίνια των ΗΠΑ
– Ο Bryce Williams φέρεται να πυροβόλησε και να σκότωσε δυο δημοσιογράφους κατά την διάρκεια ζωντανής μετάδοσης!
– Αμέσως μετά ο δράστης επιχείρησε να αυτοκτονήσει – Λίγες ώρες αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του
– Ο ύποπτος για τη διπλή δολοφονία φέρεται να είναι ένας δυσαρεστημένος πρώην εργαζόμενος στον τηλεοπτικό σταθμό
– Τραγική ειρωνεία! Για την δημοσιογράφο ήταν η τελευταία μέρα της στην πρωινή εκπομπή!
– ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ – ΠΡΟΣΟΧΗ! ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ
– ΔΕΙΤΕ LIVE – ΦΩΤΟ ΤΟΥ ΔΡΑΣΤΗ!

Όσο αρρωστημένο κι αν φαίνεται, δυστυχώς είναι η σκληρή πραγματικότητα. Ο Bryce Williams, ο οποίος φέρεται να είναι ο δράστης της on air δολοφονίας της δημοσιογράφου ‘Αλισον Πάρκερ και τον εικονολήπτη και του εικονολήπτη  στη Βιρτζίνια, βιντεοσκοπούσε τη στιγμή της διπλής εκτέλεσης, την οποία ανέβασε στο λογαριασμό του στο Twitter! Αμέσως μετά, ο δράστης επιχείρησε να αυτοκτονήσει, όπως μετέδωσαν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Αρχικά το κανάλι WDBJ7 για το οποίο εργάζονταν τα θύματα είχε αναφέρει ότι ο δράστης ήταν νεκρός. Στη συνέχεια όμως, επικαλούμενο νεότερες πληροφορίες, μετέδωσε ότι έχει τραυματιστεί σοβαρά.

Σύμφωνα με έναν άλλον τοπικό σταθμό, τον WHSV TV, ο ένοπλος ονομάζεται Βέστερ Λι Φλάναγκαν και είναι 41 ετών. Το πρακτορείο Sputnik μετέδωσε ότι αυτοπυροβολήθηκε ενώ τον καταδίωκαν αστυνομικοί σε έναν αυτοκινητόδρομο, όπου συνελήφθη, σοβαρά τραυματισμένος.
 

Ο Φλάναγκαν, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου λίγες ώρες αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του.
Ο σερίφης της κομητείας Φράνκλιν, που χειρίζεται την υπόθεση, επιβεβαίωσε τον θάνατο του Φλάναγκαν. Όπως είπε, η έρευνα που έχουν ήδη ξεκινήσει οι αρχές για τις εν ψυχρώ δολοφονίες θα είναι μακρά ενώ σημείωσε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί το κίνητρο του δράστη.

“Ο ύποπτος πέθανε στο νοσοκομείο του Φέρφαξ Αϊνόβα, στη βόρεια Βιρτζίνια, λόγω του τραύματος που προκάλεσε ο ίδιος στον εαυτό του” είπε ο σερίφης.

Ο Βέστερ Λι Φλάναγκαν δούλεψε στο WDBJ ως δημοσιογράφος τον Απρίλιο του 2012 , σύμφωνα με την ιστοσελίδα TVSpy, ενώ στο παρελθόν εργάστηκε σε αρκετούς τηλεοπτικούς σταθμούς στο Νότο.

Ο γενικός διευθυντής Τζέφρι Μαρκς δήλωσε για τον δράστην πως ήταν « ένας δυστυχισμένος άνθρωπος”, ενώ όταν όταν του ανακοινώθηκε η απόλυσή του “αναγκάστηκα να καλέωσ την αστυνομία για να τον συνοδεύσει έξω από το κτίριο”.

Ο δράστης είχε μηνύσει έναν τηλεοπτικό σταθμό στη Φλόριντα, όπου εργαζόταν στο παρελθόν, ισχυριζόμενος ότι γίνονταν διακρίσεις σε βάρος του επειδή είναι μαύρος.

Ένας παραγωγός είχε αποκαλέσει “πίθηκο” τον Βέστερ Φλάναγκαν, 41 ετών, όπως υποστήριζε ο ίδιος στη μήνυση που κατέθεσε το 2000 σε βάρος του τηλεοπτικού σταθμού WTWC του Ταλαχασί. Ισχυριζόταν εξάλλου ότι ένα διευθυντικό στέλεχος χαρακτήριζε “τεμπέληδες” τους Αφροαμερικανούς.

Αργότερα ο Φλάναγκαν εργάστηκε για τον σταθμό WDBJ7 στη Βιρτζίνια, όπου χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο Μπράις Γουίλιαμς. Οι παρουσιαστές του καναλιού είπαν ότι αποχώρησε πριν από δύο χρόνια, όχι με καλό τρόπο.

Η διαφορά του με τον τηλεοπτικό σταθμό στη Φλόριντα λύθηκε εξωδικαστικά και τον επόμενο χρόνο η υπόθεση μπήκε στο αρχείο. Στον σταθμό αυτό εργαζόταν τα Σαββατοκύριακα ως παρουσιαστής και νυχτερινός ρεπόρτερ. Οι υπεύθυνοι του WTWC υποστήριξαν την εποχή εκείνη ότι η σύμβασή του δεν ανανεώθηκε λόγω περικοπών, σύμφωνα με ένα άρθρο της τοπικής εφημερίδας Tallahassee Democrat.
Ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης έγραψαν ότι ο Φλάναγκαν είχε φοιτήσει στο Πανεπιστήμιο του Σαν Φρανσίσκο και ένας εκπρόσωπος του ιδρύματος αυτού είπε ότι αποφοίτησε το 1995 με πτυχίο στα μέσα ενημέρωσης.

Ακολουθούν τα βίντεο του δράστη – ΠΡΟΣΟΧΗ! ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ


Σύμφωνα με τις εικόνες που μαγνητοσκοπήθηκαν από τον εικονολήπτη του WDBJ7 πριν πέσει νεκρός, αρχικά ακούγονται πυροβολισμοί, η κάμερα πέφτει στο έδαφος και μαγνητοσκοπεί τα πόδια αυτού που πυροβολεί, ο οποίος σκοτώνει τη δημοσιογράφο από την οποία ακούστηκαν μόνο κραυγές.

Ο ύποπτος για τη διπλή δολοφονία έχει αναγνωριστεί και πιστεύεται ότι είναι ένας δυσαρεστημένος πρώην εργαζόμενος στον τηλεοπτικό σταθμό όπου δούλευαν και τα θύματά του, όπως μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο κυβερνήτης της Βιρτζίνια Τέρι Μακόλιφ διαβεβαίωσε ότι η επίθεση εναντίον του 27χρονου εικονολήπτη Άνταμ Γουάρντ και της 24χρονης δημοσιογράφου Άλισον Πάρκερ δεν ήταν τρομοκρατική ενέργεια. “Είναι μια υπόθεση του κοινού ποινικού δικαίου. Η αστυνομία έχει αναγνωρίσει τον ύποπτο”, τόνισε ο κυβερνήτης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό WTOP.

Ένας εκπρόσωπος του καναλιού, που ρωτήθηκε από το CNN αν είχε δεχτεί απειλές, είπε ότι “πότε-πότε λαμβάνουμε παλαβά μηνύματα ή κάτι τέτοιο και τα ελέγχουμε” αλλά, όπως υπογράμμισε “κανείς μας δεν θυμάται (μια απειλή) αυτού του είδους”.

“Δεν κρύβουμε το από πού μεταδίδουμε (τις ειδήσεις), ίσως θα έπρεπε να αρχίσουμε τώρα” είπε ο εκπρόσωπος του καναλιού.

Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
Ο γενικός διευθυντής του WDBJ7 Τζέφρι Μαρκς δήλωσε στο CNN: “Διαπιστώσαμε με τη βοήθεια της αστυνομίας και δικών μας εργαζομένων ότι η ‘Αλισον και ο ‘Ανταμ πέθαναν σήμερα το πρωί, λίγο μετά τις 06.45’ (τοπική ώρα) όταν ακούστηκαν πυρά”.

“Δεν γνωρίζουμε τα κίνητρα, δεν γνωρίζουμε ποιος είναι ο ύποπτος ή ο δολοφόνος”, πρόσθεσε αναφέροντας ότι νωρίτερα είχε συνομιλήσει με την αστυνομία της κομητείας Φράνκλιν.

Η ‘Αλισον Πάρκερ είχε αποφασίσει να γιορτάσει την τελευταία ημέρα της πρωινής αυτής εκπομπής, σύμφωνα με τον εργοδότη της. “Η ‘Αλισον είχε φέρει μπαλόνια. Ήταν η τελευταία της πρωινή εκπομπή και το γιορτάζαμε”, σύμφωνα με τον εργοδότη της.


Ο άτυχος εικονολήπτης πριν αφήσει την τελευταία του πνοή κατάφερε να αποτυπώσει την εικόνα του δράστη!


Η μετάδοση διακόπηκε και όταν επέστρεψε στο στούντιο η παρουσιάστρια σε κατάσταση σοκ δεν μπορούσε να καταλάβει τι είχε συμβεί.
Ο ένοπλος πυροβόλησε 6 ή επτά φορές σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του WDBJ.
Η άτυχη κοπέλα επρόκειτο να παντρευτεί.

Το τηλεοπτικό δίκτυο στο οποίο εργάζονταν η δημοσιογράφος και ο εικονολήπτης έχει συνεχή ροή ενημέρωσης.

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

ΠΗΓΗ: MIRROR

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε