Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Αρρωστημένο! Πανηγυρίζουν για τις Βρυξέλλες και ψηφίζουν για το επόμενο χτύπημα

Αρρωστημένο! Πανηγυρίζουν για τις Βρυξέλλες και ψηφίζουν για το επόμενο χτύπημα

Στον απόηχο των πολύνεκρων τρομοκρατικών επιθέσεων στις Βρυξέλλες, ένα αρρωστημένο poll έχει αναρτηθεί σε φόρουμ στο διαδίκτυο. Οπαδοί των τζιχαντιστών καλούνται να ψηφίσουν ποιος πιστεύουν ότι θα είναι ο επόμενος στόχος.

Γιορτάζοντας το αιματοκύλισμα στις Βρυξέλλες, το ερώτημα που τίθεται στο poll είναι “Σε τι χρώματα θα φωταγωγηθεί ο πύργος του Άιφελ στις επόμενες επιθέσεις”. Ζητούν ουσιαστικά προτάσεις/προβλέψεις για το επόμενο χτύπημα μετά τη φωταγώγηση του εμβληματικού γαλλικού πύργου στα χρώματα της βελγικής σημείας προς τιμή των θυμάτων στις Βρυξέλλες.

Βάσει των στοιχείων της ψηφοφορίας, το Ηνωμένο Βασίλειο πήρε την πρωτιά ως επόμενος κορυφαίος στόχος για χτύπημα από τους οπαδούς των τζιχαντιστών. Μεταξύ των πρώτων στόχων βρέθηκαν η Αμερική και η Ρωσία. “Το Ισλαμικό Κράτος θα επιτεθεί στο Λονδίνο, την Ουάσιγκτον, τη Ρώμη και το σύνολο των πρωτευουσών των απίστων”, έγραψε υποστηρικτής του ISIS στο Twitter. “Χθες στο Παρίσι, σήμερα στις Βρυξέλλες και δεν ξέρουν που θα γίνει η επόμενη επίθεση”, σχολίασε άλλος χρήστης στα social media.

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που οι φανατικοί οπαδοί των τζιχαντιστών χρησιμοποιούν τα social media για να προτείνουν χώρες για επιθέσεις και άλλες μορφές βίας. Όταν έπιασαν αιχμάλωτο τον πιλότο Muath al-Kaseasbeh δημιούργησαν hashtag στα αραβικά για να προτείνουν τρόπος δολοφονίας του. Πολλές από τις προτάσεις ήταν ανατριχιαστικές, με τους τζιχαντιστές να τον πυρπολούν ζωντανό σε ένα από τα πιο βίαια προπαγανδιστικά βίντεο του Ισλαμικού Κράτους.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε