Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Αρχές Φεβρουαρίου η Μέρκελ θα υποδεχτεί τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ

Αρχές Φεβρουαρίου η Μέρκελ θα υποδεχτεί τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αναμένεται προσεχώς στο Βερολίνο για συνομιλίες με την Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.

“Υπάρχουν σχέδια για μια επίσκεψη”, σημείωσε ο εκπρόσωπος στο Γαλλικό Πρακτορείο, προσθέτοντας ότι σχετικές διευκρινίσεις και το χρονοδιάγραμμα της επίσκεψής του θα ανακοινωθούν μόλις επιβεβαιωθούν.

Το περιοδικό Der Spiegel είχε προηγουμένως γράψει ότι η Μέρκελ θα υποδεχθεί τον Τζο Μπάιντεν, ο οποίος θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στις αρχές Φεβρουαρίου.

Ο Μπάιντεν αναμένεται στην Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου, την ετήσια σύνοδο ευρωπαίων και αμερικανών αξιωματούχων, η οποία θα γίνει από την 1η ως τις 3 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το “Ντερ Σπίγκελ”.

Η Μέρκελ αναμενόταν αρχικά να συναντήσει τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ στο περιθώριο αυτής της διάσκεψης στο Μόναχο, στην οποία όμως τελικά η καγκελάριος δεν θα πάει, διευκρίνιζε το περιοδικό. Οι διοργανωτές της διάσκεψης δεν έχουν ακόμη δώσει στη δημοσιότητα τον κατάλογο με τους μετέχοντες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε