Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Αρχηγοί της Αλ Κάιντα νεκροί στο Ιράκ

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Δυο από τους ηγέτες της Αλ Κάιντα έχασαν τη ζωή τους σε κοινή επιχείρηση των ιρακινών και των αμερικανικών δυνάμεων.

Πρόκειται για τον Αμπού Αγιούμπ αλ Μάσρι και ο Αμπού Ομάρ αλ Μπαγκντάτι, που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων που πραγματοποίησαν την Κυριακή οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας, υποστηριζόμενες από αμερικανικές μονάδες, στα βόρεια της Βαγδάτης.

Ο θάνατος αυτών των δύο τρομοκρατών είναι ενδεχομένως ένα συντριπτικό πλήγμα για την Αλ Κάιντα στο Ιράκ σύμφωνα με τις αμερικανικές δυνάμεις.

Ο Αμπού Χάμζα αλ-Μουχάτζερ ή Αμπού Αγιούμπ αλ-Μάσρι, όπως ήταν γνωστός, ήταν ο στρατιωτικός ηγέτης της Αλ Κάιντα ενώ ο Χαμίντ Νταούντ Χαλίλ αλ-Ζάουι ή Αμπού Ομάρ αλ Μπαγκντάτι, που έφερε και τον τίτλο του «πρίγκιπα της πίστης», ήταν ο αρχηγός του «Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ» (ISI) που ιδρύθηκε το 2006.

Οι ιρακινές αρχές είχαν ανακοινώσει πολλές φορές το θάνατο ή τη σύλληψη του Μπαγκνάτι, όμως πάντα διαψεύδονταν από ισλαμικές ιστοσελίδες. Αυτή τη φορά, όμως, ο πρωθυπουργός του Ιράκ, Νούρι Αλ Μαλίκι, έδωσε τη δημοσιότητα και φωτογραφίες των δυο ανδρών, αφού είχαν χάσει τη ζωή τους.

«Καταστροφικό πλήγμα» για την Αλ Κάιντα χαρακτήρισε το θάνατο των δυο ηγετών της στο Ιράκ ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάϊντεν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε