Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 35 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Άρχισε η δικαστική έρευνα για το θάνατο του Γιάσερ Αραφάτ

Άρχισε η δικαστική έρευνα για το θάνατο του Γιάσερ Αραφάτ
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 28.08.2012 | 20:13

 Δικαστική έρευνα για τα αίτια του θανάτου του ιστορικού ηγέτη των Παλαιστινίων Γιάσερ Αραφάτ το 2004 άρχισε σήμερα η εισαγγελία της Ναντέρ, ένα δυτικό προάστιο των Παρισίων, όπως ανακοινώθηκε από πηγές προσκείμενες στην υπόθεση.

Η έναρξη της έρευνας διατάχθηκε στα πλαίσια της μήνυσης κατ' αγνώστου για δολοφονία που είχε καταθέσει στις 31 Ιουλίου η χήρα του Παλαιστίνιου ηγέτη, η Σούχα Αραφάτ. Ο Γιάσερ Αραφάτ είχε καταλήξει στις 11 Νοεμβρίου 2004 στο στρατιωτικό νοσοκομείο του Περσί ντε Κλαμάρ, κοντά στο Παρίσι.

Η μήνυση κατατέθηκε μετά την ανακάλυψη ποσοτήτων πολωνίου, μίας ιδιαίτερα τοξικής ραδιενεργού ουσίας στα προσωπικά αντικείμενα του πρώην ηγέτη, δεδομένο που αναζωπύρωσε τις εικασίες για πιθανή δηλητηρίαση του Αραφάτ.

Η παλαιστινιακή ηγεσία και οι οικείοι του Αραφάτ είναι ακράδαντα πεπεισμένοι πως ο πρωτοστάτης του παλαιστινιακού σκοπού έχει δολίως δηλητηριαστεί. Την Παρασκευή, το Ινστιτούτο Ραδιοφυσικής της Λοζάννης ανακοίνωσε πως θα εξετάσει τη σορό του Αραφάτ, έπειτα από την άδεια που έδωσε η χήρα του για την διερεύνηση της πιθανής ανίχνευσης πολωνίου στο σώμα του νεκρού ηγέτη.

Ένας, ή περισσότεροι ανακριτές, που θα προΐστανται των ερευνών που διέταξε η εισαγγελία της Ναντέρ--η οποία είναι αρμόδια για τα δρώμενα στο Περσί ντε Κλαμάρ--πρόκειται να ορισθούν εντός των προσεχών ημερών.

Μετά την ανακοίνωση της εισαγγελίας της Ναντέρ, η παλαιστινιακή πλευρά εξέφρασε την ικανοποίησή της και χαιρέτισε την έναρξη της ερευνητικής διαδικασίας.

"Χαιρετίζουμε την απόφαση τούτη", τόνισε εκ μέρους του παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς ο κύριος διαπραγματευτής Σάεμπ Ερεκάτ, τονίζοντας πως ο επικεφαλής της Παλαιστινιακής Αρχής είχε "ζητήσει επισήμως από τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ να μας συνδράμει ώστε να ερευνήσουμε τις συνθήκες του μαρτυρίου του πρώην προέδρου Γιάσερ Αραφάτ".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τελικά δηλητηρίασαν τον Γιασέρ Αραφάτ;


   Διαδώστε αυτό το άρθρο