Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Άρχισε να καταρρέει η κυβέρνηση Άσαντ; – Άλλαξε στρατόπεδο ο υφυπουργός Πετρελαίου

Άρχισε να καταρρέει η κυβέρνηση Άσαντ; – Άλλαξε στρατόπεδο ο υφυπουργός Πετρελαίου

Ο πρώτος υψηλόβαθμος αξιωματούχος του συριακού καθεστώτος που αποσκιρτά είναι ο υφυπουργός Πετρελαίου, Άμπντο Χουσαμελντίν.

Ο Χουσαμελντίν ανακοίνωσε την παραίτησή του μέσω βίντεο στο YouTube. Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καμία αντίδραση από πλευράς καθεστώτος ούτε και έχει επιβεβαιωθεί η αυθεντικότητα του βίντεο.

«Εγώ ο Άμπντο Χουσαμελντίν, υφυπουργός Πετρελαίου και Ορυκτού Πλούτου της Συρίας, ανακοινώνω την αποσκίρτησή μου από το καθεστώς, την παραίτησή μου από τη θέση μου και την αποχώρησή μου από το κόμμα Μπάαθ. Ενώνομαι με την επανάσταση αυτού του αξιοπρεπούς λαού», λέει ο Χουσαμελντίν στο βίντεο.

Πρόσθεσε ότι μετά από 33 χρόνια στην πολιτική, δεν θέλει να τελειώσει την καριέρα του «βοηθώντας τα εγκλήματα αυτού του καθεστώτος». Πρόσθεσε: «Προτίμησα να κάνω αυτό που είναι σωστό, παρότι γνωρίζω ότι αυτό το καθεστώς θα κάψει το σπίτι μου και θα καταδιώξει την οικογένειά μου».

Ο 58χρονος Χουσαμελντίν πρόσθεσε πως «λέω σε αυτό το καθεστώς: φέρατε σε αυτόν που ισχυρίζεστε ότι είναι ο λαός σας έναν ολόκληρο χρόνο θλίψης και δυστυχίας, του στερήσατε τη στοιχειώδη ζωή και ανθρωπιά, οδηγήσατε τη Συρία στο χείλος της αβύσσου», ενώ πρόσθεσε ότι η οικονομία της χώρας βρίσκεται «κοντά στην κατάρρευση».

Στον ένα χρόνο της εξέγερσης στη Συρία, κατά του Μπασάρ αλ Άσαντ, έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 8.500 πολίτες και ενώ η διεθνής κοινότητα είαι ανίκανη να σταματήσει την αιματοχυσία.

Την ίδια ώρα, οι ΗΠΑ μελετούν τις στρατιωτικές επιλογές που έχουν σε ό,τι αφορά τη Συρία μετά από αίτημα του Μπαράκ Ομπάμα. Το αποκάλυψε ο επικεφαλής των ένοπλων δυνάμεων στρατηγός Μάρτιν Ντέμσεϊ μιλώντας στη Γερουσία.

Το Πεντάγωνο αναμένει εντολή του Λευκού Οίκου για να προχωρήσει σε πιο «λεπτομερειακό» σχεδιασμό, είπε. Πολλοί Αμερικανοί γερουσιαστές έχουν ζητήσει από την κυβέρνηση Ομπάμα να αναλάβουν στρατιωτική δράση στη Συρία.

Μόνο που με αυτό δε συμφωνεί ο υπουργός Άμυνας, Λίον Πανέτα, χαρακτηρίζοντας την επέμβαση στη Συρία λάθος.

Ο Πανέτα όσο και ο Ντέμσεϊ προειδοποίησαν ότι οι αεροπορικές επιδρομές θα προκαλούσαν απώλειες μεταξύ των αμάχων. Σημείωσαν επίσης ότι η κατάσταση στη Συρία δεν μπορεί να συγκριθεί με εκείνη στη Λιβύη, όπου η διεθνής κοινότητα είχε επιβάλει ζώνη απαγόρευσης των πτήσεων.

Το σύστημα αεροπορικής άμυνας της Συρίας είναι πέντε φορές πιο προηγμένο από εκείνο της Λιβύης, πρόσθεσαν, κάτι που σημαίνει ότι θα απαιτείτο μια παρατεταμένη αεροπορική εκστρατεία με ένα μεγάλο αριθμό βομβαρδιστικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Ο γιος μου κατάντησε τη Συρία τρελοκομείο”

Συρία: 8500 χιλιάδες τα θύματα – Βρέθηκαν πτώματα ξένων

Βίντεο φέρνει στη δημοσιότητα βασανιστήρια σε δημόσια νοσοκομεία στη Συρία

Συρία: Συνεχίζονται ακατάπαυστα οι βομβαρδισμοί – Oικογένειες μεταφέρονται στο Λίβανο

Βίντεο-σοκ από Συρία:Ελεύθερος σκοπευτής εκτελεί παιδί που πέταγε πέτρες!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε