Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Αρχίζει η σύνοδος των αναπτυσσόμενων χωρών

Ο πρόεδρος της Κίνας θα παίξει καθοριστικό ρόλο στη σύνοδο. ΦΩΤΟ REUTERS
Ο πρόεδρος της Κίνας θα παίξει καθοριστικό ρόλο στη σύνοδο. ΦΩΤΟ REUTERS
Με την παρουσία ηγετών των αναπτυσσόμενων χωρών αρχίζει στην Βραζιλία η σύνοδος κορυφής τους.

 

Στην Μπραζίλια έφθασε το βράδυ της Τετάρτης η πτήση του Κινέζου προέδρου Χου Ζιντάο, που θα συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής των αναπτυσσόμενων χωρών.
 
Ο Ινδός πρωθυπουργός Μανμόχαν Σινγκχ έφθασε νωρίτερα, αργά χθες Τετάρτη, στη Βραζιλία, όπου θα λάβει και αυτός μέρος στις διήμερες εργασίες της συνόδου των ηγετών των αναδυόμενων οικονομιών.
 
Ο Σινγκχ θα συμμετάσχει στην τριμερή σύνοδο Ινδίας – Βραζιλίας – Νότιας Αφρικής στην Μπραζίλια σήμερα Πέμπτη· και κατόπιν στη σύνοδο του λεγόμενου ομίλου BRIC (το ακρωνύμιο αναφέρεται στη Βραζιλία, στη Ρωσία, στην Ινδία και στην Κίνα), όπως και ο Χου.
 
Στις συναντήσεις θα λάβουν επίσης μέρος ο Κινέζος πρόεδρος Χου Ζιντάο, ο Ντμίτρι Μεντβιέντεφ της Ρωσίας, ο Τζέικομπ Ζούμα της Νότιας Αφρικής και ως οικοδεσπότης ο Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα.
 
Ο Μεντβιέντεφ αναμένεται αργότερα σήμερα Πέμπτη στην Μπραζίλια.
 
Οι κ.κ. Σινγκχ, Λούλα και Ζούμα θα έχουν συνάντηση σήμερα Πέμπτη με τον Παλαιστίνιο ΥΠΕΞ, Ριάντ αλ Μάλκι, θα ακολουθήσει συνάντηση Σινγκχ-Λούλα και κατόπιν συνάντηση του Σινγκχ, του Ζούμα και του Λούλα. Διμερείς χωριστές συναντήσεις με όλους τους ηγέτες θα έχει κι ο Χου.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε