Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Ασαντ: Θα αντιμετωπίσουμε την κατάσταση – Εκλογές τον Φεβρουάριο

Πεπεισμένος οτι οι ταραχές στη Συρία μπορούν να τεθούν υπο έλεγχο εμφανίστηκε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο σύρος πρόεδρος και εξήγγειλε εκλογές.

“Όσον αφορά την κατάσταση της ασφάλειας, (οι ταραχές) έχουν αποκτήσει έναν πιο μαχητικό χαρακτήρα τις τελευταίες εβδομάδες και ιδιαίτερα από την περασμένη Παρασκευή. Μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε (…) Δεν ανησυχώ”, δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε στη συριακή τηλεόραση.

Ο Σύρος πρόεδρος χαρακτήρισε εξάλλου “άνευ αξίας” τα αιτήματα των δυτικών για την αποχώρησή του.

“Με την αποχή μας από μια αντίδραση, τους λέμε ότι οι δηλώσεις τους είναι άνευ αξίας”, σημείωσε ο Άσαντ. Σύμφωνα με τον ίδιο, “οι δηλώσεις αυτού του είδους δεν θα πρέπει να γίνονται για έναν πρόεδρο που έχει επιλεγεί από τον συριακό λαό και ο οποίος δεν έχει τοποθετηθεί από τη Δύση, έναν πρόεδρο που δεν επινοήθηκε στις ΗΠΑ”.

Ο Σύρος πρόεδρος σημείωσε εξάλλου ότι αναμένει πως οι βουλευτικές εκλογές θα γίνουν το Φεβρουάριο του 2012 έπειτα από μια σειρά μεταρρυθμίσεων που θα επιτρέψουν σε άλλες πολιτικές ομάδες εκτός από το κόμμα του Μπαάθ να πάρουν μέρος.

“Η προβλεπόμενη περίοδος για τη διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών είναι ο Φεβρουάριος του 2012”, δήλωσε κατά τη συνέντευξή του στη συριακή κρατική τηλεόραση.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε