Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Ασάντζ: Το Wikileaks είναι πιο αξιόπιστο από τις κυβερνήσεις

“Το Wikileaks είναι πιο αξιόπιστο από τις δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις γιατί στηρίζεται στη χρηματοδότηση του κόσμου”, δήλωσε ο αυστραλός που έχει προκαλέσει “πονοκέφαλο” στις ΗΠΑ.

Ο Τζούλιαν Ασάντζ μιλώντας σε ακροατήριο 700 ατόμων στη Βρετανία όπου κρατείται προσωρινά περιμένοντας απόφαση για το αν θα εκδοθεί στη Σουηδία όπου καταζητείται ή όχι,υποστήριξε ότι “ο κόσμος ψηφίζει το έργο του site με την οικονομική του στήριξη”.

“Αν πιστεύετε ότι κάνουμε λάθος δεν θα μας στηρίξετε. Η δυναμική ανάδραση από εσάς είναι πιο σημαντική από τις κυβερνήσεις που στηρίζονται από τις μεγάλες εταιρείες κάθε τέσσερα χρόνια” δήλωσε.

Υποστήριξε το έργο του λέγοντας ότι οι αποκαλύψεις όπως αυτές του Wikileaks είναι σημαντικές για τη λειτουργία της δημοκρατίας. “Ο μόνος τρόπος για να μάθουμε αν νομίμως μας κρύβουν πληροφορίες οι κυβερνήσεις μας είναι να αποκαλύψουμε αυτές τις πληροφορίες” δήλωσε και ανέφερε τα παραδείγματα του Βιετνάμ και του Ιράκ.

Σημείωσε ότι αν είχαν υπάρξει αποκαλύψεις νωρίτερα για το τί πραγματικά συμβαίνει θα είχε αποφευχθεί και στις δύο περιπτώσεις μεγάλη αιματοχυσία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε