Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 27 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ασάνζ: Και χάκερ και αχόρταγος στο σέξ!

Ασάνζ: Και χάκερ και αχόρταγος στο σέξ!
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 08.12.2010 | 14:22
Πρώτη δημοσίευση: 08.12.2010 | 14:06

Τουλάχιστον έτσι προσπαθούν να τον παρουσιάσουν οι αντίπαλοί του! Μια ημέρα μετά την δήλωση της σουηδής εισαγγελέως οτι δεν έχει πολιτικά κίνητρα η δίωξη του Ασάνζ, τώρα βγαίνουν μπροστά οι δυο γυναίκες που τον κατηγορούν για σεξουαλική παρενόχληση.

Οπως δήλωσε σήμερα ο συνήγορός τους Κλας Μπόιστρομ τα στοιχεία που παρουσιάζουν οι δύο γυναίκες είναι αξιόπιστα. Επίσης επισήμανε πως υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες η Σουηδία τελικά να ασκήσει δίωξη κατά του Ασάνζ.

"Δεν έχει να κάνει σε τίποτε με το WikiLeaks ή την CIA," πρόσθεσε ο ίδιος όταν ρωτήθηκε αν οι ισχυρισμοί (των δύο γυναικών) αποτελούν τμήμα μιας πολιτικής συνωμοσίας εναντίον του Ασάνζ.

Ο ίδιος επισήμανε πως η ιστοσελίδα του και η θυρίδα για τα ηλεκτρονικά του μηνύματα δέχτηκαν κυβερνοεπίθεση στη διάρκεια της νύχτας ή νωρίς το πρωί, παρόμοια με αυτήν κατά της ιστοσελίδας της σουηδικής εισαγγελίας.

"Πιστεύουμε πως ήταν τα ίδια πρόσωπα που επιτέθηκαν την Τρίτη στην ιστοσελίδα των εισαγγελέων", πρόσθεσε ο δικηγόρος. Η πρόσβαση στην ιστοσελίδα αυτή ήταν αδύνατη μέχρι σήμερα το πρωί, όταν αποκαταστάθηκε το πρόβλημα.

Σύμφωνα με την εταιρία Panda Security, η ιστοσελίδα της εισαγγελίας (aklagare.se) δέχτηκε επίθεση από μια ομάδα χάκερς με την ονομασία "Ανωνυμοι".

Οπως επισήμανε η εταιρία, η ίδια ομάδα επιτέθηκε και στην υπηρεσία on line μεταφοράς χρημάτων PayPal και στην ιστοσελίδα του σουηδικού Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Η PayPal έχει μπλοκάρει από την προηγούμενη εβδομάδα τις οικονομικές συναλλαγές του WikiLeaks.   Διαδώστε αυτό το άρθρο