Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

«Ασταθής» η κατάσταση της υγείας του Χόσνι Μουμπάρακ

ΦΩΤΟ REUTERS

Αληθινή ή ψεύτικη για να αποφύγει τη σύλληψη και τη διαπόμπευση η καρδιακή κρίση του Χόσνι Μουμπάρακ; Το ερώτημα απασχολεί σύσσωμο τον αιγυπτιακό και διεθνή Τύπο.

Ο 82χρονος έκπτωτος πρόεδρος της Αιγύπτου υπέστη «σοβαρό καρδιακό επεισόδιο» κατά τη διάρκεια της ανάκρισής του από κρατικούς αξιωματούχους, το βράδυ της Τρίτης και μεταφέρθηκε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας σε νοσοκομείο του Σαρμ Έλ Σέιχ.

Οι… «κακιές γλώσσες» έσπευσαν να πουν ότι η καρδιακή προσβολή του Μουμπάρακ δεν ήταν τίποτα περισσότερο από μια απέλπιδα προσπάθεια να μη ζήσει τη ντροπή που έζησε ο πρώην πρωθυπουργός του και άλλοι αξιωματούχοι του καθεστώτος: να τον δείξει η τηλεόραση με χειροπέδες και τη φόρμα της φυλακής.

Σύμφωνα πάντως με το επίσημο αιγυπτιακό πρακτορείο Mena, το οποίο επικαλείται ιατρική πηγή από το νοσοκομείο του Σαρμ ελ Σέιχ, η κατάσταση της υγείας του Χόσνι Μουμπάρακ παραμένει ασταθής. «Η ιατρική ομάδα παρακολουθεί στενά την κατάστασή του», πρόσθεσε η πηγή.

Λίγο μετά την εισαγωγή του, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης της χώρας, οι ανακριτές επισκέφτηκαν τον Μουμπάρακ στη σουίτα όπου νοσηλεύεται και του υπέβαλαν ερωτήσεις, παρουσία των γιατρών και των δικηγόρων του.

Ο Μουμπάρακ κρατείται φρουρούμενος, αφού ο γενικός εισαγγελέας της Αιγύπτου διέταξε την προσωρινή κράτηση του για 15 μέρες. Η κράτηση θα ισχύει όσο ο 82χρονος πολιτικός θα νοσηλεύεται. Για το ίδιο διάστημα φυλακίστηκαν και οι γιοι του Αλαα και Γκάμαλ.

Στο μεταξύ, η γενική εισαγγελία της Αιγύπτου διέταξε να τεθεί υπό κράτηση για 15 ημέρες και ο πρώην πρόεδρος του κοινοβουλίου Φάτχι Σόρουρ, ως μέρος μιας έρευνας σχετικά με κατηγορίες που τον βαρύνουν για δωροδοκία.

Ο Φάτχι Σόρουρ, κορυφαίο μέλος της κυβέρνησης Μουμπάρακ, κλητεύθηκε ενώπιον της ειδικής επιτροπής, η οποία έχει συσταθεί για την διερεύνηση υποθέσεων παράνομων κερδών πρώην κυβερνητικών αξιωματούχων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο νοσοκομείο ο Μουμπάρακ στην φυλακή οι γιοι του!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε