Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 30 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Αστεροειδής θα χτυπούσε την γη με δύναμη 15 ατομικών βομβών!

Αστεροειδής θα χτυπούσε την γη με δύναμη 15 ατομικών βομβών!
Ο αστεροειδής διακρίνεται στον κόκκινο κύκλο ενώ η γη βρίσκεται κάτω δεξία.
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 15.04.2011 | 08:41
Πρώτη δημοσίευση: 15.04.2011 | 08:41

Στο τσακ φαίνεται πως γλιτώσαμε την καταστροφή από έναν αστεροειδή που ερχόταν κατά πάνω μας, σύμφωνα με τους ειδικούς. Η καταστροφή θα ήταν ίση με 15 ατομικές βόμβες!

Πολλές ταινίες έχουν βγει με θέμα την καταστροφή της γης από έναν αστεροειδή που πέφτει στον πλανήτη μας προκαλώντας χάος. Τελικά πόσο απέχει η πραγματικότητα από το σινεμά; Μάλλον όχι πολύ.
 
Οι επιστήμονες ανακάλυψαν με τρόμο, ότι πριν από 4 μέρες γλιτώσαμε μια τέτοια καταστροφή στο πάρα πέντε. Ένας αστεροειδής με τον κωδικό όνομα 2011 GP59 κατευθυνόταν προς την γη. Όμως τελευταία στιγμή κάτι άλλαξε την πορεία του και πέρασε ξυστά από μας. Ο αστεροειδής 50 μέτρων περίπου είχε μια ευθεία πορεία καθώς ερχόταν προς τη γη.

 
 
Όπως μπορείτε να διακρίνεται και στο βίντεο, μια μικρή κουκκίδα από πάνω αριστερά κατευθύνεται προς την γη, που είναι η κουκκίδα στο κάτω μέρος δεξιά. Τελευταία στιγμή όμως αλλάζει πορεία και αποφεύγουμε την σύγκρουση.
 
Σύμφωνα με επιστήμονες της NASA η δύναμη που είχε ο αστεροειδής ήταν τεράστια και οι καταστροφές θα ήταν ίσες με 15 ατομικές βόμβες....
 
    Διαδώστε αυτό το άρθρο