Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Αστυνομικοί πυροβόλησαν διαδηλωτές

Αστυνομικοί πυροβόλησαν διαδηλωτές

Τρία άτομα τραυματίστηκαν όταν δέχθηκαν τα πυρά αστυνομικών, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Τα όπλα χρησιμοποίησε η  ιρακινή αστυνομία για να διαλύσει εκατοντάδες οργισμένους κατοίκους μια σιιτικής συνοικίας που διαμαρτύρονταν για τις διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, νερού και άλλων υπηρεσιών κοινής ωφέλειας κοντά στην πόλη Ντιβανίγια, στα νότια ττου Ιράκ.

Οι συγκεντρωμένοι, περίπου 1.000 άτομα, επιχείρησαν να εισβάλλουν στο κτίριο του τοπικού συμβουλίου, στην επαρχία αλ-Χάμζα, νότια της Ντιβανίγια, ζητώντας να βελτιωθεί το συσσίτιο που τους διανέμεται, περισσότερο νερό και ανεμπόδιστη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Μεταξύ άλλων κατηγορούσαν τον πρωθυπουργό του Ιράκ, Νούρι αλ-Μάλικι ότι δεν τήρησε τις υποσχέσεις που τους έδωσε περί βελτίωσης των υπηρεσιών.

“Οι διαδηλωτές εκτόξευσαν πέτρες στους αστυνομικούς. Οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ εναντίον τους, τραυματίζοντας τρία άτομα”, δήλωσε ο Ράαντ αλ-Ζαΐντι, σύμβουλος του κυβερνήτη της Ντιβανίγια, Σάλεμ Χουσέιν. “Δεν υπήρχε λόγος να ανοίξουν πυρ. Δεν έχει σημασία αν επιχείρησαν να εισβάλουν στο κτίριο ή αν έριχναν πέτρες”, πρόσθεσε.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι οι διαδηλωτές έκαψαν λάστιχα και πετροβόλησαν το τοπικό αστυνομικό τμήμα. Ορισμένοι κρατούσαν σακούλες με τσάι και ζάχαρη ενώ άλλοι είχαν κατέβει στη διαδήλωση με μικρές λάμπες πετρελαίου, για να τονίσουν ότι δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα.

“Πρέπει να αγοράζουμε τα πάντα, νερό, ηλεκτρικό και φαγητό, επειδή υπάρχει έλλειψη αυτών των ειδών. Δεν είχαμε νερό για τρεις ημέρες και λόγω των βροχών οι υπόνομοι άδειαζαν στους δρόμους”, είπε ένας ταξιτζής που συμμετείχε στη διαδήλωση.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε