Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Αστυνομικοί σε όλη τη Γαλλία διαδηλώνουν ζητώντας στήριξη στο έργο τους

ΦΩΤΟ REUTERS

Χιλιάδες αστυνομικοί διαδήλωσαν σήμερα σε πολλές μεγάλες πόλεις της Γαλλίας, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, με αίτημα να τους δοθούν περισσότερα μέσα για να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους, λίγες ώρες πριν από τη συνάντηση που θα έχει ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ με τους επικεφαλής των αστυνομικών συνδικάτων.

Οι οργανωτές αυτής της κινητοποίησης –οι οποίοι δεν έχουν κάποια συνδικαλιστική ή πολιτική κάλυψη– συγκέντρωσαν επίσης 400 συναδέλφους τους σήμερα το απόγευμα έξω από το κοινοβούλιο, στο Παρίσι.
Αρκετές εκατοντάδες διαδηλωτές διαδήλωναν την ίδια ώρα στην γαλλική πρωτεύουσα ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα μιας συνδικαλιστικής οργάνωσης. Μια 33χρονη αστυνομικός, η Ντελφίν, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι αποφάσισε να συμμετάσχει στην κινητοποίηση αυτή “για να δώσουμε στην κυβέρνηση να καταλάβει ότι η εθνική αστυνομία παρακμάζει και είναι ανάγκη να αισθανθούμε ότι μας στηρίζει”.
Μετά από μια δύσκολη χρονιά, λόγω της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που κηρύχθηκε στη Γαλλία με αφορμή τις τρομοκρατικές επιθέσεις, οι αστυνομικοί ξεσηκώθηκαν μετά την επίθεση με βόμβες μολότοφ που δέχτηκαν τέσσερις συνάδελφοί τους στις 8 Οκτωβρίου. Ζητούν την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού, την παροχή περισσότερων υλικών μέσων και την επιβολή αυστηρών ποινών σε όσους εξαπολύουν επιθέσεις εναντίον τους.
Διαδηλώσεις έγιναν σήμερα σε πολλές άλλες πόλεις, όπως στο Νανσί, το Στρασβούργο, τη Νάντη, τη Νϊκαια και τη Μασσαλία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε