Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Ασύλληπτη τραγωδία στη Νιγηρία! Φόβοι για 160 νεκρούς από κατάρρευση εκκλησίας!

Φωτο: ETIMANEWS.COM
Φωτο: ETIMANEWS.COM

– Το πολύνεκρο δυστύχημα έγινε στο Όγιο, της πολιτείας Άκουα Ιμπόμ, στα νότια της χώρας
– Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Εκερέτ Ουντόχ, τόνισε πως θα διεξαχθούν έρευνες για την κατασκευή του κτιρίου
– ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ
– ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τουλάχιστον 160 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα, όταν κατέρρευσε η στέγη μιας εκκλησίας Ευαγγελιστών στην πόλη Όγιο, της πολιτείας Άκουα Ιμπόμ, στη νότια Νιγηρία, σύμφωνα με τους διασώστες, ενώ ο απολογισμός αναμένεται να αυξηθεί καθώς ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί οι έρευνες στα ερείπια.

Ομάδες διασωστών, στις οποίες συμμετέχουν εργάτες της κατασκευαστικής εταιρείας Julius Berger, μέλη της αστυνομίας, του στρατού, της πυροσβεστικής και της ιατρικής ένωσης της Νιγηρίας εξακολουθούν να βρίσκονται στην εκκλησία σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν επιζώντες στα ερείπια.

 

Όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η εκκλησία Reingners Bible Ministry ήταν ακόμα υπό κατασκευή, ωστόσο δόθηκε η άδεια να συγκεντρωθούν οι πιστοί για τη χειροτόνηση επισκόπου.

“Είκοσι λεπτά μετά την άφιξη του κυβερνήτη της πολιτείας (στην εκκλησία) η στέγη άρχισε να κάνει ρωγμές. Η κυβερνήτης βγήκε γρήγορα έξω, όμως άλλοι δεν είχαν την ίδια τύχη”, δήλωσε ένας από τους επιζώντες.

Ο ακριβής αριθμός των θυμάτων δεν είναι ακόμη ξεκάθαρος, καθώς η πόλη Όγιο είναι ιδιαίτερα απομακρυσμένη.
“Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω τον αριθμό των νεκρών, καθώς συνεχίζονται οι επιχειρήσεις διάσωσης. Προσέχουμε ώστε να διατηρήσουμε τον έλεγχο της κατάστασης και να εμποδίσουμε τυχόν ανθρώπους που θέλουν να λεηλατήσουν το σημείο της τραγωδίας”, δήλωσε η Κορντέλια Ενουάουε, εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας.

Ο κυβερνήτης της πολιτείας, Εμάνουελ Ουντόμ, κήρυξε διήμερο πένθος στην Άκουα Ιμπόμ, ενώ αύριο Δευτέρα το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί τελετή στη μνήμη των θυμάτων.

Ο Νιγηριανός πρόεδρος Μουχαμάντου Μπουχάρι εξέφρασε τα συλλυπητήριά του “εξ ονόματος της οικογένειάς μου και ολόκληρου του έθνους για τους πολλούς νεκρούς και τραυματίες από αυτό το τραγικό δυστύχημα”.

 

Το 2014, 116 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν κατέρρευσε το κτίριο όπου στεγαζόταν η Συναγωγή, Εκκλησία Όλων των Εθνών στο Λάγος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Telegraph

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε