Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Αθώος δηλώνει ο Ολμέρτ – Ξεκίνησε η δίκη

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Η πολύκροτη δίκη του Εχούντ Ολμέρτ, που κατηγορείται για διαφθορά, ξεκίνησε την Πέμπτη στην Ιερουσαλήμ με τον πρώην Ισραηλινό πρωθυπουργό να δηλώνει αθώος.

«Σήμερα κλείνει το κεφάλαιο των γεμάτων στόμφο δηλώσεων, των αναλυτικών περιγραφών και των προσωπικών επιθέσεων που ήταν μέρος της ατμόσφαιρας που δημιουργήθηκε στον κόσμο εναντίον μου και εναντίον άλλων τα τελευταία δύο χρόνια», τόνισε ο Όλμερτ στους δημοσιογράφους λίγο πριν από την έναρξη της διαδικασίας στο δικαστήριο της Ιερουσαλήμ. «Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα δικαστήριο. Εδώ τα γεγονότα θα ελεγχθούν», προσέθεσε.

Οι κατηγορίες για απάτη, κατάχρηση εμπιστοσύνης, πλαστογράφηση εγγράφων και φοροδιαφυγή βαραίνουν τον πρώην πρωθυπουργό και τον πρώην διευθυντή του γραφείου του. Ο Ολμέρτ δεν έκρυψε την πεποίθησή του πως
«το αποτέλεσμα στο τέλος της διαδικασίας θα επιβεβαιώσει αυτό που σας είπα όταν ξεκινήσαμε». 

Ο 64χρονος πρώην αρχηγός του κεντρώου κόμματος Καντίμα παραιτήθηκε από τα καθήκοντά του στις 21 Σεπτεμβρίου του 2008, όταν η αστυνομία συνέστησε στις εισαγγελικές αρχές την απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του για διαφθορά και πιο συγκεκριμένα για παράνομη αποδοχή μεγάλων χρηματικών ποσών σε ρευστό από τον Αμερικανοεβραίο επιχειρηματία Μόρις Ταλάνσκι. Ο Όλμερτ επιμένει ότι επρόκειτο για νόμιμες δωρεές. 

Ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ κατηγορείται επίσης για απάτη σε μια υπόθεση με αεροπορικά εισιτήρια, τα οποία φέρεται να πληρώθηκαν αρκετές φορές από διάφορους οργανισμούς για λογαριασμό του ίδιου και μελών της οικογένειάς του, αλλά και για διορισμούς προσώπων του στενού του περιβάλλοντος σε επίσημο οικονομικό οργανισμό.

Οι κατηγορίες αφορούν γεγονότα που σημειώθηκαν την εποχή που ο ‘Ολμερτ ήταν δήμαρχος της Ιερουσαλήμ (1993-2003) και αργότερα υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου (2003-2006).

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε