Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Αθώος δηλώνει ο πιανίστας Μιχαήλ Πλέτνεφ

Αθώος δηλώνει ο πιανίστας Μιχαήλ Πλέτνεφ
Ο διάσημος ρώσος πιανίστας, Μιχαήλ Πλέτνφ, εμφανίστηκε ενώπιον του δικαστηρίου και δήλωσε αθώος για την κατηγορία του βιασμού ανηλίκου.
Ο διάσημος ρώσος διευθυντής ορχήστρας και πιανίστας, Μιχαήλ Πλέτνεφ, εμφανίστηκε σήμερα ενώπιον δικαστηρίου της Ταϊλάνδης, όπου δήλωσε αθώος για την κατηγορία του βιασμού ενός ανήλικου αγοριού και πρόσθεσε ότι το γεγονός πως επέστρεψε στη χώρα αποδεικνύει ότι είναι ένας έντιμος άνθρωπος.
 
Ο Πλέτνεφ συνελήφθη στο θέρετρο Πατάγια της νότια Ταϊλάνδης στις 5 Ιουλίου κατηγορούμενος ότι βίασε ένα 14χρονο αγόρι από την Ταϊλάνδη.
 
Αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση και του επιτράπηκε να φύγει από την Ταϊλάνδη με την προϋπόθεση ότι θα επιστρέψει για να εμφανιστεί στην αστυνομία την Κυριακή 18 Ιουλίου με το αιτιολογικό ότι δεν κρίνεται ύποπτος φυγής.
 
Σε ανακοινωσή του που εκδόθηκε σήμερα, ο Πλέτνεφ ευχαριστεί το δικαστήριο που του επέτρεψε να λάβει μέρος σε συναυλία στην ΠΓΔΜ.
 
“Οπως μεταδόθηκε από τα διεθνή μμε, ορισμένοι άνθρωποι σε υψηλά αξιώματα και άλλοι εξέφρασαν την άποψη ότι δεν θα επιστρέψω ποτέ στην Ταϊλάνδη. Ελπίζω ότι όλοι τώρα δέχονται ότι είμαι ένας έντιμος άνθρωπος που τιμώ τον λόγο μου”, είπε.
 
Το δικαστήριο δεν έχει ορίσει ημερομηνία για τη διεξαγωγή της δίκης. Ο Πλέτνεφ δήλωσε ότι θα επιστρέψει για την νέα ακροαματική διαδικασία σε 12 ημέρες και θα συνδράμει με όποιο τρόπο μπορεί τις έρευνες της αστυνομίας.
 
“Επαναλαμβάνω ότι αυτές οι κατηγορίες είναι ψευδείς. Επίσης δηλώνω ότι, σε αντίθεση με τα δημοσιεύματα, κατά την αστυνομική έρευνα στην κατοικία μου δεν βρέθηκε κανένα ενοχοποιητικό στοιχείο στον υπολογιστή μου, καμία φωτογραφία ή άλλο οπτικό υλικό”.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε