Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Αθώος ο Ντε Βιλπέν για συκοφαντία στον Σαρκοζί

Ο πρωήν πρωθυπουργός της Γαλλίας Ντομινίκ Ντε Βιλπέν. ΦΩΤΟ REUTERS
Ο πρωήν πρωθυπουργός της Γαλλίας Ντομινίκ Ντε Βιλπέν. ΦΩΤΟ REUTERS

 

Ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Ντομινίκ ντε Βιλπέν απαλλάχθηκε σήμερα από την κατηγορία της συμμετοχής…

 

σε συνωμοσία για να δυσφημιστεί ο Νικολά Σαρκοζί και να σαμποταριστεί η προεκλογική εκστρατεία του για την προεδρία το 2007.
 
Η ετυμηγορία στην αποκαλούμενη “υπόθεση Clearstream” συνιστά πλήγμα για τον Σαρκοζί, ο οποίος δεν είχε κρύψει την εχθρότητά του για τον ντε Βιλπέν, όταν και οι δύο υπηρετούσαν στην κυβέρνηση του πρώην προέδρου Ζακ Σιράκ.
Ο ντε Βιλπέν, ο οποίος έγινε πρωθυπουργός το 2005 έπειτα από θητείες ως υπουργός Εξωτερικών και Εσωτερικών, κατηγορούνταν ότι χρησιμοποίησε πλαστά έγγραφα για να συνδέσει τον Σαρκοζί με μια έρευνα για διαφθορά την περίοδο που οι δυο τους διαγκωνίζονταν για τη διαδοχή του Σιράκ.
 
Ο ίδιος είχε αρνηθεί τις κατηγορίες και είχε δηλώσει επανειλημμένα ότι είναι θύμα μιας βεντέτας εκ μέρους του Σαρκοζί, ο οποίος κέρδισε θριαμβευτικά τις εκλογές του 2007.
 
Στην απόφαση την οποία διάβασε ένας δικαστής στο ακροατήριο αναφέρεται ότι δεν υπάρχουν σαφείς αποδείξεις πως ο ντε Βιλπέν προσπάθησε να δυσφημήσει τον Σαρκοζί.
 
Ένας συγκατηγορούμενος του απαλλάχθηκε επίσης, όμως οι τρεις άλλοι κατηγορούμενοι, περιλαμβανομένου του Ζαν-Λουί Γκεργκορέν, ενός πρώην στελέχους του αεροδιαστημικού ομίλου EADS, βρέθηκαν άπαντες ένοχοι συνωμοσίας στην υπόθεση.
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε